SLO SAGAN IGJEN: Mark Cavendish holdt hodet kaldt og passerte Peter Sagan like før målstreken.   Doug Pensinger/Getty Images/AFP\
SLO SAGAN IGJEN: Mark Cavendish holdt hodet kaldt og passerte Peter Sagan like før målstreken. Doug Pensinger/Getty Images/AFP\

Cavendish spurtslo Sagan for andre gang på to dager

Mark Cavendish lot Peter Sagan starte spurten og passerte slovaken på de siste meterne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mark Cavendish spurtslo slovakiske Peter Sagan for annen dag på rad i Tour of California.

Etixx, med Cavendish på laget, styrte store deler av den 194 kilometer lange etappen mellom Nevada City og Lodi mandag. Knapt fem kilometer før mål tok laget igjen bruddet bestående av Guillaume Van Keirsbulck, Martin Velits, Stijn Vandenbergh og Yves Lampaert.

Lot Sagan start spurten
Etter en lang dag i front av hovedfeltet for Cavendish' lagkamerater, hadde han kun tre mann til å hjelpe seg da oppløpet nærmet seg.

Nok en gang var det Mark Renshaw som sørget for at Cavendish kom seg i god posisjon like bak to Saxo-ryttere. På hjulet til Cavendish satt Sagan.

I spurten var det Sagan som startet først. Han tok seg forbi Cavendish og la seg på hjulet til Drapac-rytter Wouter Wippert fra Nederland. Da Sagan skjøt fart fra hjulet til Wippert, holdt briten hodet kaldt og over målstreken var han noen få centimeter foran Sagan.

– Han kom foran meg rundt den siste svingen, og det var perfekt, sier Cavendish.

– Med det presset han har på seg måtte han slå til tidlig, så jeg var fornøyd med å ligge på hjulet hans, fortsetter Cavendish.

– Han gjorde en god jobb med å stenge meg inne, så jeg måtte starte spurten virkelig sent, sier Manx-ekspressen.

Like mange seire som Kristoff
Sagan var mer fornøyd med avslutningen på 2. etappe enn den første.

– Jeg ønsket å overraske Cavendish på det siste strekket, men det viste seg at han var raskere enn meg. Han passerte mållinjen før meg, men det var små marginer. Jeg er ikke en ren spurter, og Cavendish er raskere enn meg. I morgen er det en avslutning som passer meg bedre, sier han.

Seieren var sprinterens ellevte for sesongen, like mange som Alexander Kristoff. Han leder nå Tour of California åtte sekunder foran Sagan. (©NTB/TV 2)