Gomis matchvinner mot Arsenal

Måtte bruke mållinjeteknologi da Swansea vant.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal-Swansea 0-1

Et frustrert Arsenal måtte innse at det ikke alltid er den som skaper flest sjanser som vinner. Hjemme mot Swansea ble det 0-1-tap - det til tross for at Arsenal dominerte stort.

Gomis ble helten
Sjansesløsingen til vertene kostet dyrt. For drøyt fem minutter før full tid klarte Swansea å gjøre det Arsenal ikke maktet.

Waliserne tok godt vare på en kontring, og ballen endte på hodet til innbytter Bafétimbi Gomis. Spissen stanget kontant pasningen fra Jefferson Montero over streken. Arsenal-keeper David Ospina var kraftig uenig med dommeren Kevin Friends avgjørelse om å dømme mål. Men man krangler ikke med teknologien.

Mållinjekameraet viste at ballen var tydelig over streken. 0-1-nederlaget er Arsenals første tap siden kampen mot Tottenham i februar.

– Denne kampen var frustrerende fordi vi taper en kamp der vi var lengst unna å slippe inn et mål hele sesongen. Her handlet det mer om ikke å gjøre feil bak, men det gjorde vi til slutt. Vi vinner 19 av 20  ganger i disse kampene. Dessverre ble det tapet i kveld, sier Arsene Wenger etter kampen.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Er Europaliga mulig?
En strålende sesong kan bli enda bedre for Swansea. Med to kamper igjen har svanene bare to poeng opp til Tottenham på sjetteplass, en plass som gir spill i Europaligaen. 

– Vi var nok litt heldige ved to-tre anledninger, men dette var ikke en heldig seier. Vi har slått Arsenal to ganger og Manchester United i tillegg denne sesongen. Det handler om å ha en kampplan og holde seg til den. Vi kom med forskjellig taktikk til begge kampene, sier Garry Monk etter bragden i London.

Tredjeplasserte Arsenal hadde mulighet til komme seg opp á poeng med Manchester City, men ligger nå tre poeng bak de lyseblå fra Manchester. De røde fra samme by jager bare to poeng bak Arsenal. Fjerdeplassen i Premier League gir spill i Mesterligaen, men man må da gjennom playoff - et potensielt bananskall.

Statistikk fra Infostrada viser at Swansea er det første laget siden 2012/2013-sesongen som slår Arsenal to ganger i samme sesong.

Swansea-spillerne bør rette en stor takk til sin egen keeper etter seieren på Emirates. Den tidligere Arsenal-keeperen Lukasz Fabianski sto nemlig strålende mellom stengene og tok alt som kom hans vei fra Arsenals glitrende angrepsspillere.