FORTALTE OM KNIVSTIKKINGEN: Direktøren har tidligere fortalt om den dramatiske kvelden. Foto: TV 2
FORTALTE OM KNIVSTIKKINGEN: Direktøren har tidligere fortalt om den dramatiske kvelden. Foto: TV 2

Direktør Øystein (42) nær drept med kniv – nå er han selv tiltalt for vold

Oslo-politiet har tiltalt direktøren Øystein for legemsbeskadigelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge tiltalen slo Øystein kona til en amerikaner, som han senere ble knivstukket av, slik at hun ble påført brudd i nesen.

Han er også tiltalt for å ha sparket den 25 år gamle kvinnen gjentatte ganger.

Tilbake til USA

I forrige uke henla statsadvokaten saken mot amerikaneren som knivstakk direktøren, og begrunnet det med at det foreligger sterke holdepunkter for at han handlet i nødverge.

Dermed kunne han reise tilbake til USA som en fri mann, etter å ha sittet flere måneder i varetekt, siktet for drapsforsøk.

Øystein benekter at han har gjort noe straffbart og hevder at amerikaneren truet ham på livet, og angrep ham med kniv, den skjebnesvangre natten. Dette har både amerikaneren og kona benektet.

De to har forklart at det var Øystein som først angrep kvinnen inne i huset, og etterpå kom løpende mot ekteparet utenfor boligen og angrep dem, uten at de hadde mulighet til å komme seg unna. De har også forklart at knivstikkingen skjedde i selvforsvar.

Også statsadvokaten legger til grunn at det foreligger et rettstridig angrep fra direktørens side, og at amerikaneren handlet i nødverge.

Klager

Direktørens forsvarer, Mette Yvonne Larsen, sier hun ikke er overrasket over tiltalen slik saken har utviklet seg, og har varslet at hun vil klage henleggelsen av saken mot amerikaneren inn for riksadvokaten.

– Jeg mener både beslutningen om tiltale og henleggelsen mangler grunnlag, og vil komme tilbake med kommentarer når klagen er sendt inn, sier hun.

Håvard Flatland er bistandsadvokat for den amerikanske kvinnen som anmeldte Øystein for vold.

– Hun synes det er positivt at hun blir tatt på alvor og at hun har blitt trodd, sier han.

I følge bistandsadvokaten er en mulighet at hun kommer til Norge for å vitne når rettsaken mot direktøren kommer opp.

Amerikanerens forsvarer, Øyvind Bratlien, mener tiltalen er rettferdig.

– Det er riktig at direktøren nå er tiltalt. Min klient ønsker å komme tilbake til Norge for å vitne om det som skjedde, sier han.