Blusskaos da Wolff Eikrem scoret

Åge Hareide ut mot egne supportere etter at kamp ble stoppet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Elfsborg-Malmö 2-2

«Norske» Malmö fortsetter å levere i Allsvenskan. Med Magnus Wolff Eikrem og Jo Inge Berget på banen, og trener Åge Hareide på sidelinjen, holdt Malmö på den ubseirede rekken etter 2-2 i bortekampen mot Elfsborg. 

Kampen ble stoppet
I hovedrollen var Wolff Eikrem. 24-åringen scoret to ganger for Malmö, som ligger på andreplass i serien. Berget viste seg også frem med et stolpeskudd.

Men kampen endte med et negativt bakteppe. I jubelscenene etter Wolff Eikrems 2-1-scoring tente nemlig Malmö-supporterne et bluss i bortesvingen. 

Dommeren valgte å avbryte kampen og sende spillerne inn i garderoben. Sikkerhetsansvarlig i Elfsborg, Björn Bördin, opplyser overfor C More at grunnen til at kampen ble stoppet var at banemannskapet som skulle løse situasjonen, fikk bluss kastet etter seg. Brödin sier at situasjonen ble for kaotisk til at kampen kunne fortsette, men ingen av sikkerhetspersonellet ble truffet av bluss.

Hareide langet ut mot egne supportere etter opptrinnet.

– Nå er det gang etter gang at kampene blir stoppet av røyk og skit. Vi hadde en jente som ble skadet i Falkenberg av våre egne supportere. Nå må de skjerpe seg. Vi som jobber med dette som profesjonelle utøvere, vi synes ikke dette er bra. Vi forbereder oss på å spille kontinuerlig i 90 minutter. Det som betaler billett gjør det samme. De vil se en kamp. Dette gagner ingen, sier Åge Hareide etter kampen.

Tony Ernst i den svenske supporterunionen var selv på kampen og sier at rapportene om at bluss ble kastet mot banemannskapet ikke stemmer.

– Jeg som som vanlig sammen med MFF-gjengen, og vi hadde bare leende brannmenn foran oss. De forsto heller ikke hva som hendte, sier Ernst til Aftonbladet.

Feiret bursdagen med to scoringer
Kampen kom i gang igjen etter 20 minutters stopp i spillet. Da lagene entret gresset igjen, var det tydelig at Elfsborg hadde samlet mest krefter i den korte hvilepausen. Marcus Rohdén reddet ett poeng for vertene da han satte inn sitt andre mål. Han feiret dermed bursdagen med å skaffe tabelltreeren ett poeng.

Malmö ligger på andreplass i Allsvenskan, ett poeng bak IFK Göteborg.