Politiet om skyting i sentrum:
– Kan utvikle seg til en gjengkonflikt

Einar Aas i Oslo-politiet sier de har opprettholdt et høyt trykk på gjengmiljøet i hovedstaden siden skytingen på Aker Brygge i 2006.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til søndag ble det løsnet flere skudd i Grensen, midt i Oslo sentrum. Sjokkerte gjester på restaurantene og utestedene i den lille gågaten ble vitne til at det ble kastet stoler og bord da flere personer barket sammen. 

I tillegg ble det løsnet flere skudd fra et håndvåpen politiet har beslaglagt. Ingen ble truffet av skuddene, men det kunne endt mye verre.

– Det sier seg selv, på en restaurant og på et offentlig sted er dette livsfarlig lek, og det aksepterer vi ikke, sier leder for Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, Einar Aas, til TV 2.

Bakgrunn fra voldsepisode i august

Etter det TV 2 erfarer springer konflikten ut fra miljøet rundt den norskpakistanske gjengen Young Guns. Bakgrunnen er en voldsepisode som skjedde i midten av august i fjor. Offeret i denne saken skal være mannen som blir fremstilt for varetektsfengsling tirsdag

Aas forteller at det er en personkonflikt innad i gjengmiljøet som utløste slagsmålet og skytingen natt til søndag. Politiet har lenge jobbet tett opp mot gjengmiljøet i hovedstaden, og sier de jobber for å hindre at konflikten eskalerer. 

– Det som er faktum er at en personlig konflikt innad i miljøet naturligvis kan utvikle seg til å bli en gjengkonflikt, men vår ambisjon er naturligvis å forhindre det.

Avverger 10-15 alvorlig voldsepisoder i året

Ifølge Aas avverger de mellom 10 og 15 alvorlige voldsepisoder i året gjennom deres arbeid. De fleste av dem er i gjengmiljøet. 

– Gjengmiljøet er kanskje det mest potente kriminelle miljøet vi håndterer, og det reflekteres i innsatsen vår. Vi bruker mye ressurser på å ha tett oppfølging.

I et videoopptak TV 2 har fått tilgang til, ser man et titalls personer som gyver løs på hverandre med bord, stoler og glass. Plutselig smeller det flere ganger, og når politiet ankommer løper flere personer fra stedet. 

Fire personer ble pågrepet i etterkant av slåsskampen. To personer er dimittert, en er fortsatt inne til avhør, mens den siste altså fremstilles for varetektsfengsling tirsdag.