LÅ SOM LIVLØS I VEIBANEN: Domenico Pozzovivo veltet på mandagens etappe i Giro d' Italia. FOTO: Eurosport
LÅ SOM LIVLØS I VEIBANEN: Domenico Pozzovivo veltet på mandagens etappe i Giro d' Italia. FOTO: Eurosport

Stygg velt i Giro d' Italia

Domenico Pozzovivo ble liggende livløs i veibanen etter velt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Domenico Pozzovivo veltet stygt i en utforkjøring under mandagens tredje etappe av Giro d'Italia. Tv-bildene viser at AG2R-rytteren mistet kontakt med underlaget og deiset i asfalten. 

Pozzovivo ble liggende urørlig i veibanen, mens tilskuere og en lagkamerat var raskt bort for å hjelpe. Etter noen minutter kom også sykebil og helsepersonell til stedet for å bistå.

32 år gamle Pozzovivo ble fraktet bort i sykebil. Mandag ettermiddag bekrefter leger i AG2R-laget at Pozzovivos liv ikke er i fare. De første undersøkelsene viser at han har pådratt seg hodeskade, men ingen ben skal være brukket.

– Jeg var skikkelig redd. Øynene rullet opp og det virket som det tok lang tid før det kom medisinsk hjelp, sier lagkamerat Hubert Dupont, som var først på stedet, til velonews.

På Twitter takker AG2R for støtten folk har vist Pozzovivo på sosiale medier. 

– Den gode nyheten er at Domenico er ok. De første meldingene er veldig oppløftende, sier en talsmann i det franske sykkellaget.

Velten på mandagens etappe får en samlet sykkelverden til å tenke tilbake på ulykken i Giro d'Italia i 2011 der Wouter Weylandt mistet livet som følger av en velt i en utforkjøring.

Pozzovivo, som hadde ambisjoner om en god sammenlagplassering i rittet, mistet over ett minutt på søndagens etappe etter en velt like før mål. En tilskuer som syklet inn i hovedfeltet var grunnen til velten.

Tidligere har Pozzovivo vunnet én etappe i Giro d'Italia og står med en femteplass fra 2014 som beste sammenlagtplassering.

Michael Matthews vant mandagens etappe i den rosa ledertrøyen. Dermed beholder Orica-GreenEDGE-rytteren sammenlagtledelsen i rittet.