– Jeg er ikke fan av tantevin på balkongen

Sigurd Wongraven (39) i Satyricon lanserer rosevin som han lager til sine kompiser.

Sigurd Wongraven (39) er kanskje mest kjent som frontmann i black metal-bandet Satyricon. Men som vinprodusent i Piemonte i Italia begynner han også å få et godt fotfeste.

Rosévin

Med eget vinmerke og et av verdens mest etterpurte black metal-band, har Sigurd travle dager. Nylig slapp Satyricon også et nytt album og han har også lansert en ny rosevin.

– Nå er jeg midt oppi en spesiell periode. Jeg kommer hjem fra Europa-turne, også kommer jeg rett hjem til en pågående lansering av ny vin. Kontrasten fra å høre brølet fra hylende Satyricon-fans og til å stå å ha lavmælte samtaler med ansatte fra vinmonopolet om taniner og kompleksitet, det var en svær overgang, sier Sigurd Wongraven til TV 2.

–  Rosévin er litt feminint, passer det inn i stilen din?

Ikke bare er det litt feminint, men det er også ganske dårlig. Målet mitt med dette her, det var å prøve å lage bra rosévin. De rosévinene som er, henvender seg gjerne til tanter på balkongen og sånt er ikke Sigurd Wongraven noe fan av vettu. Jeg har lyst å lage en vin til meg og kompisene mine som er interessert, sier han til TV 2.

Konsert i Operaen

Høsten 2013 spilte Satyricon og Operakoret for en fullsatt sal i Den norske Opera. Fans fra hele verden tok turen til Operaen, og nå drømmer Wongraven om å gjøre det samme på La Scala i Milano og Sydney Opera House.

Han har fått øynene opp for Operaen og begynt selv å gå på konserter.

– Jeg er gift med en tidligere balettdanser, hun har også tatt meg med i Operaen. Men etter at vi spilte her selv, og etter å ha jobbet med Operaen, så har jeg vært her flere ganger og sett på forestillinger, avslutter Wongraven.