Foreløpig er det ikke kommet inn anmeldelser om overgrep etter russetreffet i Kongeparken i helgen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Foreløpig er det ikke kommet inn anmeldelser om overgrep etter russetreffet i Kongeparken i helgen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Bekymrede venner gjør at politiet undersøker mulig russeovergrep

Søndag ble det rapportert om tre mulige overgrep i Kongeparken, men mandag formiddag er det ikke kommet inn anmeldelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Rogaland meldte i helgen om tre mulige overgrep som hadde skjedd under russetreffet i Kongeparken, utenfor Stavanger.

– Det er saker som går i den retningen, ja. Men inntil vi har undersøkt sakene nærmere, er det umulig å fastslå hva det er, sa politiet.

Ingen anmeldelser

Lensmannen i Gjesdal kommune, Kåre Birkeland, forteller mandag formiddag at de ikke har mottatt noen anmeldelser om overgrep etter russetreffet i Kongeparken.

– Meldingene i helgen stammer gjerne fra venner som har fortalt om noe som skal ha skjedd med en venninne. Vi vet ikke mer om hva som har skjedd, sier Birkeland.

Politiet i Kongeparken gjorde intervju med vitner på stedet, og snakket med involverte i helgen.

– Vi følger opp, med videre undersøkelser denne uken, sier Birkeland.

– Viktig for oss å finne ut

For politiet innebærer det å ta kontakt med de involverte når helgens festligheter har roet seg, og ungdommene er tilbake i vante omgivelser.

– Det er viktig for oss å gjøre hva vi kan for å finne ut om det har skjedd noe kriminelt, sier lensmannen i Gjesdal.

Blir russetreffet i Rogaland stående uten noen anmeldte overgrep vil det være første gang. For tre år siden var en topp med fem-seks anmeldte overgrep, mens det årlig har vært i alle fall vært én innlevert anmeldelse.

– Russen er fantastisk

– Russen er fantastisk. Så er det noen få, noen veldig få, som ødelegger, sier Birkeland, som har jobbet svært tett på arrangementet i Kongeparken de siste sju årene.

13.000 russ var samlet til treff i Kongeparken utenfor Stavanger i helgen. På Lillehammer var det samlet rundt 7000 russ. Heller ikke der er det kommet anmeldelser om overgrep.

DNA i voldtektssak i Halden

Samtidig bekrefter politiet i Østfold at de har sikret spor i form av DNA-bevis i etterforskningen av en anmeldt voldtekt under russens landstreff i Halden. 

Politiet er svært interessert i tips i saken. 

– Vi ønsker også å komme i kontakt med en person som fornærmede var i kontakt med i toalettområdet forut for voldtekten. Hun oppfattet ham som en vakt, og har beskrevet ham som en mann med gul vest. Vedkommende antas å ha opplysninger i saken, opplyser politiadvokat Anette Steen i Østfold politidistrikt til VG.