MÅTTE VINNE OG VANT: Chris Kreider og de andre Rangers-spillerne må ut i kamp sju mot Capitals. Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports
MÅTTE VINNE OG VANT: Chris Kreider og de andre Rangers-spillerne må ut i kamp sju mot Capitals. Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports

Stanley Cup-håpet lever for Zucca og Rangers

Utlignet til 3-3 i kamper mot Washington Capitals.

New York Rangers og Washington Capitals må ut i en sjuende og avgjørende kamp etter at Rangers vant 4-3 søndag. Med seieren har Rangers gått fra 1-3 til 3-3 sammenlagt.

For tredje gang på fire år skal de to lagene spille en sjuende og siste kamp for å kåre en vinner. Både i 2012 og 2013 gikk Rangers seirende ut av sluttspillkampen i siste oppgjør.

I tillegg har New York-laget en fordel i at de kan avgjøre kvartfinalen hjemme i Madison Square Garden foran eget publikum.

Søndag ble Chris Kreider den store Rangers-helten med sine to scoringer i første periode. Jason Chimera reduserte i midtperioden, men to tidlige Rangers-scoringer i tredje periode sørget for ro i rekkene.

Washington reduserte riktig nok to ganger, men Rangers klarte å ri av stormen i den amerikanske hovedstaden. Mye på grunn av målvakt Henrik Lundqvist.

Viktig redning
Svensken bidro med en rekke 42 redninger, inkludert en svært viktig inngripen mot slutten av oppgjøret da Capitals var i overtall.

– Henrik er fokusert gjennom hele kampen og reddet da vi trengte det som mest. Han var en vegg for oss i dag, skrøt Rangers' Dan Girardi.

– Jeg er nesten målløs. Vi klarte det. Det er mye jobb igjen, men vi viste hjerte i kveld, sa Dan Boyle, som scoret 4-1-målet for Rangers.

«Zucca»
Hvorvidt semifinalespill gjør at Mats Zuccarello igjen kan vise seg fram på isen igjen denne sesongen, er fremdeles usikkert. Nordmannen har vært ute med en hodeskade siden et skudd fra lagkamerat Ryan McDonaugh traff ham i hodet i slutten av april.

Søndag var han med laget til Washington da de holdt liv i drømmen om Stanley Cup-trofeet.

– Det er godt å ha ham med igjen. Han er en positiv person. Vi skulle gjerne hatt han på isen, han kan ikke være med å hjelpe oss der. Forhåpentligvis kan han det snart, sier sa trener Alain Vigneault til New York Post før kampen. (©NTB)