MARIHUANA: Morgan Freeman spiller her rollen som professor Samuel Norman i filmen «Lucy». Foto: Stella Pictures
MARIHUANA: Morgan Freeman spiller her rollen som professor Samuel Norman i filmen «Lucy». Foto: Stella Pictures

Morgan Freeman avslører utstrakt narkotikabruk

Morgan Freeman (77) må bruke narkotika for å takle smertene etter en bilulykke.

Hollywood-legenden Morgan Freeman (77) røyker, sniffer, drikker og spiser hasj for å takle smertene etter en bilulykke for 38 år siden. 

Forsvarer bruken

I et intervju med Daily Beast forsvarer han bruken av marihuana og sier han ikke forstår hvorfor det ikke blir legalisert.

– Før kunne folk si at hvis man brukte marihuana regelmessig så kunne det gå ille med deg. Min første kone introduserte meg for det for mange år siden. Hvordan jeg bruker det? Jeg spiser det, drikker det, røyker det og sniffer det, sier Freeman i intervjuet.

Kronisk sykdom

Han forteller videre at marihuana er det eneste som hjelper for hans kroniske sykdom.

– Jeg har fibromyalgi og smerter i den ene armen. Og det eneste som kan gi meg noen form for lindring er marihuana. De prater om barn med epilepsi der det er fastslått at barna får mindre anfall ved bruk av marihuana. Da får de et bedre liv, så jeg sier: Legaliser over hele landet nå!

Flere stater i USA har legalisert besittelse av marihuana til privat bruk. Delstaten Colorado var først ute med legalisering av marihuana den 1. januar, 2014. Deretter kom Washington den 1. juli. Alaska og District of Columbia stemte ja i november, og i Oregon trer legaliseringen i kraft i juli i år.

Marihuana til medisinsk bruk er tillatt i 23 delstater i USA.