De Lanlay reddet poeng for Viking

...men Viking burde fått med seg mer enn ett poeng fra kampen mot Odd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med et synkende tilskuertall på Viking stadion, gjorde klubben grep for å få folk på hjemmekamp mot Odd. Gratisbilletter ble delt ut, og det fikk Stavanger til å mobilisere for å støtte byens stolthet.

I forrige kamp i Stavanger, i Vikings 2-1-seier over Molde, tok kun 7086 turen til arenaen, men mot Odd var hele 12 473 til stede.

Mobiliseringen så ikke ut til å tenne Kjell Jonevrets elleve utvalgte fra start. Etter 15 minutter tok Odd ledelsen da Oliver Occean headet i mål fra fem meter etter en corner.

Det fikk Viking til å våkne, for resten av oppgjøret handlet det meste om vertene. De mørkeblå styrte kampen, og etter 26 minutter trodde de fleste fremmøtte på stadion at det ble utligning.

Yann-Erik de Lanlay skjøt fra utenfor 16-meteren, målvakt Sondre Rossbach ga retur og Veton Berisha sendte ballen i nettmaskene. Assistentdommer Magnus Lundberg mente spissen sto i offside, og dommer Svein-Erik Edvartsen annullerte scoringen, til stor irritasjon fra det meste av Viking stadion. TV-reprisene viste at avgjørelsen var feil. (©NTB)