De Lanlay reddet poeng for Viking

...men Viking burde fått med seg mer enn ett poeng fra kampen mot Odd.

Med et synkende tilskuertall på Viking stadion, gjorde klubben grep for å få folk på hjemmekamp mot Odd. Gratisbilletter ble delt ut, og det fikk Stavanger til å mobilisere for å støtte byens stolthet.

I forrige kamp i Stavanger, i Vikings 2-1-seier over Molde, tok kun 7086 turen til arenaen, men mot Odd var hele 12 473 til stede.

Mobiliseringen så ikke ut til å tenne Kjell Jonevrets elleve utvalgte fra start. Etter 15 minutter tok Odd ledelsen da Oliver Occean headet i mål fra fem meter etter en corner.

Det fikk Viking til å våkne, for resten av oppgjøret handlet det meste om vertene. De mørkeblå styrte kampen, og etter 26 minutter trodde de fleste fremmøtte på stadion at det ble utligning.

Yann-Erik de Lanlay skjøt fra utenfor 16-meteren, målvakt Sondre Rossbach ga retur og Veton Berisha sendte ballen i nettmaskene. Assistentdommer Magnus Lundberg mente spissen sto i offside, og dommer Svein-Erik Edvartsen annullerte scoringen, til stor irritasjon fra det meste av Viking stadion. TV-reprisene viste at avgjørelsen var feil. (©NTB)