LETER: Store letemannskaper forsøker å finne den forsvunne mannen i ulendt terreng nord for Notodden. Foto: Frode Stian Andersen/Radio Telemark
LETER: Store letemannskaper forsøker å finne den forsvunne mannen i ulendt terreng nord for Notodden. Foto: Frode Stian Andersen/Radio Telemark

Stor leteaksjon etter mann som forsvant fra teltleir

En mann i 30-årene ble meldt savnet ved Gvammetjønn i Notodden i Telemark søndag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet har natt til mandag brukt hunder på lytteposter og et SeaKing-helikopter i leteaksjonen, men mannen i 30-årene er så langt ikke funnet. 

– Vi får inn flere letemannskaper, og fortsetter søk med hunder og mannskaper utover dagen, sier operasjonsleder Aadne Røilid i Telemark politidistrikt til TV 2. 

Var på teltur

En kameratgjeng på fire fra Vestfold var på telttur i et skogsområdet nord for Notodden fra lørdag til søndag. 

Da de våknet søndag morgen, var en i følget forsvunnet.  

– Det er en kameratgjeng som har vært på tur, hvorav den ene ikke var i leieren i dag tidlig da de våkna. De har ikke hørt fra ham siden, sa innsatsleder Åsmund Sanda søndag. 

Mannen er i begynnelsen av 30-årene. 

Ingen planer om å avslutte

Et Sea King-helikopter, mannskap fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp, brannvesenet, Norske Redningshunder og politihunder har lett etter mannen søndag. 

Ved 1930-tiden hadde politiet ingen planer om å avslutte aksjonen. 

– Vi kommer til å søke med store styrker, vi har mange i sving og vi har langt flere på vei så vi kommer til å jobbe med full styrke fremover så lenge det er nødvendig, sier Sanda. 

Klokken 19.30 opplyser politiet at de ikke har gjort noen funn, men at dykkere er satt inn i letingen.

(NTB/TV 2)