STERKE REAKSJONER: En kommuneansatt gråter ved stedet hvor politifolkene Benjamin Deen og Liquori Tate ble skutt og drept. AP Photo/Rogelio V. Solis
STERKE REAKSJONER: En kommuneansatt gråter ved stedet hvor politifolkene Benjamin Deen og Liquori Tate ble skutt og drept. AP Photo/Rogelio V. Solis

To politimenn skutt og drept under trafikkontroll

Lokalbefolkningen i Hattiesburg i Mississippi er i sjokk etter de første politidrapene i byen på 30 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det hele startet med at den 34 år gamle politimannen Benjamin Deen stanset en bil som hadde kjørt for fort. Han ba om forsterkninger, og Deens kollega Liquori Tate (25) kom til stedet.

Hva som skjedde etter det er uklart, men begge to ble skutt og drept. Tre mistenkte er pågrepet. To av dem er siktet for overlagt drap.

– Dette bør minne oss om å takke alle som håndhever loven for deres utrettelige innsats for å beskytte og tjene. Måtte Gud holde dem i sin hånd, sier Mississippis guvernør Phil Bryant i en uttalelse ifølge nyhetsbyrået AP.

Tre siktet

Marvin Banks (29) og Joanie Calloway (22) er siktet for to tilfeller av drap etter hendelsen. Banks er også siktet for våpenbesittelse og for biltyveri etter at han stakk av i politibilen etter skytingen.

Marvin Banks' 26 år gamle bror Curtis er siktet for medvirkning i saken.

PREGET: Folk legger ned blomster ved stedet der ugjerningen skjedde. AP Photo/Rogelio V. Solis
PREGET: Folk legger ned blomster ved stedet der ugjerningen skjedde. AP Photo/Rogelio V. Solis

De tre siktede er alle hjemmehørende i den lille byen Hattiesburg. De ble pågrepet uten dramatikk på forskjellige adresser i løpet av natten.

Årets politimann

De drepte politifolkene får de beste skussmål av sine kolleger. Benjamin Deen har tidligere vært kåret til «årets politimann» på stasjonen hvor han jobbet. Liquori Tate hadde nettopp begynt i jobben som politibetjent.

Tate vokste opp i en belastet bydel i Starkville, 240 kilometer nord for Hattiesburg. Han ville bli politimann for å gjøre en innsats for den svarte befolkningen, sier barndomsvennen Jarvis Thompson.

– Han ville bli politimann fordi vi har sett så mange av våre jevnaldrende bli drept eller ende opp i fengsel. Han snakket hele tiden om hvordan han ville gjøre det bedre og gjøre stedet bedre, sier Thompson til AP.

Første politidrap på 30 år

Drapene har gått sterkt inn på innbyggerne på det lille stedet. Tony Mozingo var en av mange som la ned blomster på stedet der politifolkene ble skutt.

– Vi er knust fordi vi kjenner og jobber med disse politifolkene hver dag, sier Mozingo.