STO FRAM UNDER IDOL: Henrik Mortensen (20) er åpent homofil, og det blir noen provosert av. Her er han hjemme i Mosjøen, hvor han kommer fra, sammen med hunden Koko. Foto: Privat.
STO FRAM UNDER IDOL: Henrik Mortensen (20) er åpent homofil, og det blir noen provosert av. Her er han hjemme i Mosjøen, hvor han kommer fra, sammen med hunden Koko. Foto: Privat.

Tidligere Idol-deltaker ble banket opp på gata fordi han er homofil

Henrik Mortensen (20) ble angrepet natt til søndag, men nekter å la det skremme ham.

Det var natt til søndag at tidligere Idol-deltaker Henrik Mortensen (20) skulle gå de 6-7 minuttene hjem fra en fest på Grünerløkka i Oslo og hjem til leiligheten der han bor.

Men da han gikk hjemover i 3-tida på natta, ble han stoppet av to unge menn som ropte skjellsord og kalte han for «jævla homo».

Ble angrepet

– Jeg klarer ikke å holde meg når noen rakker ned på min legning eller på den jeg er. Jeg tror nordlendingen i meg kom fram, og jeg viste dem fingeren, forteller Mortensen til TV 2.

Da gjøv de to mennene, som Mortensen tror var i slutten av 20-årene, løs på ham i vilt raseri. 

– De la meg i bakken og begynte å sparke løs på meg. Vi var helt alene i gata og de sparket meg i ribbeina, i magen og hodet. Heldigvis kom det noen andre mennesker mot oss etter en stund, og da stakk de av, forteller han.

Kom seg hjem i sikkerhet

Mortensen klarte å slepe seg de siste meterne hjem, og kom fra hendelsen mørbanket og ør i hodet. Søndag forteller han at han har fått store blåmerker over ribbeina og at han har hodepine. Men han nekter å la skrekken sette seg i kroppen.

– Vi lever i Norge i 2015, og man skal ikke trenge å være redd fordi man er homofil. Jeg nekter å føle meg utrygg på norske gaterpå grunn av dette! sier Mortensen.

Det var i 2011 at Mortensen var med i Idol, den gang 16 år gammel. Han kom helt til fjerdeplass i talentkonkurransen, og det var også i den perioden at han sto fram som homofil.

Hadde det tøft etter Idol

Mortensen har tidligere fortalt at tiden etter Idol var tøff. Han sluttet på videregående skole på grunn av for stort fravær.

Nå har han satt musikk-karrièren på hylla en stund og fullfører skolegangen.

– Jeg kommer nok til å fortsette med musikk, men jeg kommer til å vente til jeg er ferdig med studiekompetansen. Det er greit å ha en plan B. Jeg planlegger også å søke meg inn på profesjonsstudie i psykologi, forteller 20-åringen.