Larvik ble nedkjempet i Champions League-finalen

Larvik ga alt i andre omgang, men klarte aldri å hente inn Buducnosts store ledelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Larvik 22-26 Buducnost

Video med tillatelse fra Viasat4. 

Larvik kom til finalen med selvtillit etter en dominerende 31-22-seier lørdag. Selvtilliten forsvant imidlertid fort i møtet med Buducnost.

Montenegrinerne, anført av Dragan Cvijic, spilte tidvis svært hardt og tok tidlig kommando over kampen.

– Hvis dette er måten det skal dømmes på, så er jeg glad for at jeg skal forlate sporten, sa trener Ole Gustav Gjekstad, som i 2014 varslet at han gir seg ved sesongslutt.

Larvik ga alt for å komme tilbake i kampen etter en svak førsteomgang, men klarte aldri å tette luken.

Overkjørt før pause

Larvik hadde ingen problemer med å slå Dinamo Sinara i semifinalen lørdag. I løpet av 31-22-seieren fikk Ole Gustav Gjekstad rotert i rekkene og brukt 15 av 16 spillere i troppen.

– Det er viktig i en sånn kamp å få i gang spillere. Vi kan ikke bruke spillere i 60 minutter. Og det er godt å ha flere spillere i gang, sa Gjekstad til Viasat 4 etter semifinalen.

Uthvilte bein til tross – finalen mot Buducnost fra Montenegro åpnet alt annet enn godt for Larvik, som lå under med 0-4 etter fem minutter. Larvik klarte til dels å matche Buducnosts tøffe spillestil, og takket være tre mål fra Nora Mørk fikk de igjen kontakt. 

Til pause sto det imidlertid 14-8 til Buducnost, anført av en sterk Katarina Bulatović.

Tappert forsøk på opphenting

Stort bedre ble det ikke etter pause.

Buducnost var hardere, tøffere og totalt sett bedre, selv om et tilløp til opphenting ga ny spenning midtveis i andre omgang. Særlig Anja Hammerseng-Edin og Nora Mørk brettet opp ermene og tok tak for de norske mesterne. Sistnevnte avsluttet finalen på ti mål. 

Med snaue ti minutter igjen av kampen ble Larviks spillere og støtteapparat rasende på de ungarske dommerne da Hammerseng-Edin ble dratt ned uten å få frikast. Da var luken kuttet til fire mål. 

Larvik klarte imidlertid aldri å tette luken og tapte, mye takket være uvanlig svakt kontringsspill.

Larvik har vært i Champions League-finalen to ganger tidligere. I 2011 og 2013. Etter seieren i 2011 står klubben nå med to strake finaletap.