UNITED-AKTUELL: Petr Cech kan bli David de Geas erstatter i Manchester Uniteds mål. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL
UNITED-AKTUELL: Petr Cech kan bli David de Geas erstatter i Manchester Uniteds mål. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL

Fotballryktene:
– Manchester United og Liverpool vil hente spillere fra Chelsea

Og Manchester City kan være i ferd med å ansette ny manager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sunday, Sunday People, sang The Monroes en gang på 1980-tallet.

Og vi fotballelskere er søndagsfolk. Det er dagen de store godbitene av aktiv fotball er spart til. Og det er dagen tabloidene renner over av overgangsspekulasjoner.

Det er nå 52 dager til overgangsvinduet åpner igjen. Og her har vi samlet en lite knippe av de mest spennende søndagsryktene.

David de Gea har fortsatt ikke signert noen ny kontrakt med Manchester United. Noe som gjør at de røde djevlene nå sitter med et skikkelig dilemma. Skal de cashe inn på spanjolen nå eller risikere at spanjolen stikker for null og niks neste sommer. Nå virker det i hvert fall som om de er på keeperjakt. Og Tottenhams Hugo Lloris ser ut som å være førstevalget. Men den franske landslagskeeperen blir ingen billig mann for United. Ifølge Daily Mirror sier Spurs-formann Daniel Levy at 350 millioner kroner er en passende sum for sisteskansen.

Da kan Chelseas Petr Cech være et billigere alternativ. Jose Mourinho har uttalt at det er uaktuelt å la tsjekkeren gå til en annen Premier League-klubb, men Jamie Redknapp skriver i spalten sin på Sky Sports at tror veteranen kan bli Uniteds førstekeeper neste sesong.

Selv om Louis van Gaal skal strø rundt seg med pundsedler som en nyrik ungkar på nattklubb i sommer, så er det ingenting i veien for at han tar imot en gratispassasjer dersom han er god nok. Nå har han invitert med seg Glossop-backen Sam Grimshaw på klubbens tur til USA i sommer. Og dersom 21-åringen overbeviser, så kan det ende med kontrakt, skriver Daily Mail.

At van Gaal vil ha en ny høyreback er ingen hemmelighet. Heller ikke at Southamptons Nathaniel Clyne står høyt på ønskelisten. Nå skriver Sunday Times at Manchester United har kommet med et nytt og forbedret bud på 24-åringen. Det siste budet skal ha passert 200 millioner kroner.

Thomas Müller og Pep Guardiola er visst ikke veldig gode venner for tiden. Og når den tyske VM-toppscoreren er misfornøyd, så blir han som oftest koblet til Manchester United av de engelske tabloidene. Manchester United har prøvd å hente ham to ganger tidligere uten hell. Men ifølge Daily Mirror så vil van Gaal gjøre et nytt fremstøt i sommer.

Forhandlingsklimaet mellom Manchester United og PSV Eindhoven må har vært veldig bra da de kom til enighet om overgangen for Memphis Depay. For nå hevder Daily Express at United har kontaktet nederlenderne igjen. Denne gangen er det midtbanespiller og kaptein Georginio Wijnaldum de vil ha. Så spørs det om forhandlingene går like glatt som sist.

Men det er ikke bare Manchester United som ønsker å hente spillere fra Chelsea. Liverpool har også sett seg ut en spiller hos ligamesterne. Men de røde har innsett hvilken hylle de kan handle for, og har sendt speiderne sine for å se de kongeblås reservelag og ikke A-laget. Ifølge The Sun ønsker Brendan Rodgers å leie den danske forsvarsspilleren Andreas Christensen neste sesong. Og det er slett ikke umulig at Mourinho ser positivt på å la 19-åringen få spilletid i Premier League – noe han ikke vil få i Chelsea med det første.

Liverpool har famlet i blinde i jakten på en erstatter for Luis SuarezRickie Lambert og Mario Balotelli kan vel neppe kalles suksesser etter sine overganger i fjor sommer. Nå har Rodgers sett seg ut en kar som i hvert fall scorer mål. Alexandre Lacazette har scoret 27 mål på 32 kamper for Lyon denne sesongen. Manchester United har også vist interesse for franskmannen, men etter at Depay kom på plass, skal interessen ha kjølnet på Old Trafford. Daily Express skriver at Liverpool nå seiler opp som favoritter til å sikre seg målmaskinen.

Lørdag ble Antoine Griezmann koblet til Chelsea. Men nå kan Daily Star fortelle at Arsenal er i ferd med å stable på beina et bud som utløser franskmannens utkjøpsklausul hos Atletico Madrid. Rykter i Spania sier at Atletico allerede har sikret seg Villarreals Luciano Vietto som erstatter for Griezmann, og er forberedt på en fremtid uten 24-åringen.

Og hvis Arsene Wenger først drar til Madrid, så tar han gjerne med seg flere spillere hjem til London. For ifølge Marca er ikke Real Madrid stor nok for både Isco og Carlo Ancelotti. Og Metro mener Wenger vil utnytte seg av dette og hente 23-åringen til Arsenal. Med Jack WilshereAaron RamseySanti Cazorla, Mesut ÖzilAlexis SanchezAlex Oxlade-ChamberlainTheo WalcottDanny Welbeck og Serge Gnabry i troppen, så er det kanskje ikke så rart at Arsenal-sjefen leter etter en spiller som kan spille i en offensiv midtbanerolle.

Alt annet enn gull blir regnet som fiasko i Manchester City. Og det må trolig manager Manuel Pellegrini betale prisen for. Ifølge Manchester Evening News hevder BeIn Sport at klubben allerede er enig med Pep Guardiola om å overta managerstolen på Etihad til sommeren. 

Men det er ikke bare på benken det skal fornyes. Daily Star skriver at klubben er villig til å bruke nærmere 900 millioner kroner på å hente Bundesliga-duoen Kevin de Bruyne og Roberto Firmino. Wolfsburg har allerede hentet inn Max Kruse fra Borussia Mönchengladbach for å erstatte de Bruyne, og Hoffenheim har innsett at de vil få problemer med å holde på Firmino en sommer til.

Pedro hadde et fantastisk brassespark i Barcelonas seier over Real Sociedad på lørdag. Men det er neppe nok til å overbevise trener Luis Enrique om at han bør brukes fremfor Lionel MessiLuis Suarez eller Neymar. Derfor tyder det meste på at 27-åringen forsvinner fra Camp Nou. Og Chelsea vil veldig gjerne ha ham når de skal prøve å erobre Europa etter at England nå er lagt for deres føtter, skriver Fichajes.

Bournemouth er klubben i Harry Redknapps hjerte. Det var der han startet sin managerkarriere. Og nå kan det nesten se ut som om han har en finger med i spillet når The Cherries-manager Eddie Howe forsøker å gjøre klubben klar for sin debut i Premier League. For ifølge Daily Express ønsker de å hente Dimitar Berbatov tilbake til England fra Monaco for å lede angrepet mot forsvar bulgareren kjenner godt.

Og ikke nok med det. Daily Mirror skriver at Bournemouth også vil ha Jermain Defoe dersom veteranen ikke klarer å skyte Sunderland til fornyet liv i Premier League. 

Tottenham er også på spissjakt. Og nå kan 27 år gamle Claudio Beauvue være mannen de går for. Han har scoret 15 mål for Guingamp i Ligue 1 denne sesongen, og ifølge Daily Mail skal Spurs være villig til å avse 70 millioner kroner dersom de får ham til London.

Glen Johnson kom ikke til enighet med Liverpool om en ny kontrakt. Høyrebacken har vært koblet til en rekke klubber både i inn- og utland. Men ingenting er blitt konkret. Nå kan det se ut til at det kan bli en retur til West Ham for Johnson. Med Carl Jenkinson på vei tilbake til Arsenal, så trenger The Hammers en høyreback, og Daily Mirror hevder det kan bli Johnson.