– Selv Stevie Wonder kan se at hun er motivert

Christina Vukicevic gjør comeback og satser mot OL med pappa som trener.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

–  Jeg er sulten, jeg er motivert, jeg kjenner en vanvittig glede ved å trene. Det er langt fram men OL i Rio er selvsagt det store målet, sier 27-åringen til TV 2.

Det var NRK som først omtalte comebacket til friidrettsstjernen.

Christina Vukicevic har «ryddet opp» i et til tider turbulent forhold til sin pappa og trener, Petar Vukicevic. Han er nå igjen hennes trener.

– Det lyser motivasjon lang vei av Christina, det er såpass synlig at om jeg hadde vært Stevie Wonder eller Ray Charles så hadde jeg sett det, sier treneren.

– Jeg har lyst til å avslutte min karriere på skikkelig måte og jeg kjenner at jeg har «mer på lager» enn jeg har fått vist. Det er litt av grunnen til at jeg vil tilbake i toppen.

– Men, er det nok til å tror at du skal kjempe i verdenstoppen?

– Jeg vet hva som kreves og fram til at jeg bestemte meg for å satse på nytt så har det vært en modningsprosess. Jeg flyttet til Bergen, der ble jeg kjent med ei jente som heter Irene, vi begynte å trene sammen og vi hadde det utrolig gøy sammen på trening. Etter en stund fikk vi et treningsprogram som vi fulgte, jeg merket at det gikk lett og da bestemte jeg. Jeg sa «go»!

– Helt ærlig hvorfor ga du deg i din beste alder som utøver?

– Du, det er nå jeg er i min beste alder. Men, det var en blanding av veldig mye; manglende resultater, konflikter far-datter, konflikter trener-utøver, alt dette gikk utover min motivasjon, og også min livskvalitet. Det ble etterhvert ikke noe gøy å trene. Jeg fikk nok. Jeg rett og slett mistet kjærligheten til friidretten.

– Men, du satser igjen med pappa som trener?

– Vi har hatt en lang prosess med først og få stablet på beina igjen et skikkelig far-datter-forhold. Trener-utøver-forholdet ligger på et litt annet nivå. Det er jeg som har håndplukket pappa til å hjelpe meg fordi jeg mener at han er den beste treneren.

– At hun vil ha meg tilbake har nok litt med å gjøre at Christina er blitt to-tre år eldre, er mer moden og forstår mer hva som kreves, dessuten har jeg jobbet med å moderere meg selv slik at vi har en god tone, sier Petar Vukicevic.

Han sier at det selvsagt er en utfordring å begynne på nytt etter et såvidt langt opphold. Men etter flere måneder med trening uten skader er konklusjonen klar:

– Dette kan gå den veien hun selv ønsker.

Christina Vukicevic sin personlige rekord på 100 meter hekk er 12.74 satt i 2009. Hun innser at hun bør løpe minst like raskt i OL i Rio.

– Jeg bør helst under den tiden.

– Kan du greie det?

– Jeg tror at jeg kan bli bedre enn jeg var. Jeg er sulten og skikkelig motivert og det herlige nå er at jeg kan trene for fullt.

Christina Vukicevic har ikke bestemt seg for når hun skal løpe sitt første løp etter oppholdet, men det blir i løpet av sommeren. Og utgangspunktet for veien mot Rio er oppløftende, hør bare:

– Utholdenhet, spenst og styrke er bedre en før jeg la opp, nå skal det jobbes med hekk og sprint, sier Christina Vukicevic.