SKAR HULL I TAKET: Gjerningsmennene kom seg inn gjennom dette hullet. De klarte ikke å ta seg inn i selve gullsmedbutikken. Foto: Politiet
SKAR HULL I TAKET: Gjerningsmennene kom seg inn gjennom dette hullet. De klarte ikke å ta seg inn i selve gullsmedbutikken. Foto: Politiet

Tyver prøvde å skjære seg gjennom taket til gullsmed

Enda en gang prøvde tyver å slå til mot urmakeren i Bodø. Fire menn er pågrepet av politiet for forsøk på grovt tyveri.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gjerningsmennene skar seg igjennom taket på kjøpesenteret City nord i Bodø, før de brukte tau for å fire seg ned i bygningen.

– Fire østeuropeiske menn er pågrepet av Salten politidistrikt, siktet for forsøk på grovt tyveri fra Presis Ur og Gull, sier politiadvokat Margrete Torseter i en pressemelding.

Ekstra oppmerksom

De fire kom seg inn i kjøpesenteret, men ikke inni selve gullsmedbutikken. De fikk ikke med seg noen verdisaker fra innbruddet. 

Politiet har startet etterforskning, men de fire siktede vil ikke bli avhørt søndag. De ble pågrepet på grunn av politiets ekstra oppmerksomhet på kjøpesenteret. 

– Politiet har hatt ekstra oppmerksomhet rundt City nord i helga. Dette er årsaken til de raske pågripelsene, sier Torseter, som ikke ønsker å utdype hvorfor de fulgte ekstra godt med på senteret.

Fjerde gang på seks år

De fire mennene i 30-årene ble pågrepet på to forskjellige steder søndag morgen. Torseter beskriver pågripelsene som udramatiske.

Dette er fjerde gang siden 2009 at Presis Ur og Gull er utsatt for lignende tilslag. I mars og september 2009 ble de utsatt for grovt tyveri. Også den gangen tok tyvene seg inn gjennom taket. 

Senere har butikken flyttet til en annen del av kjøpesenteret. Østeuropeiske menn er dømt for begge sakene fra 2009.

I 2013 forsøkte fire gjerningspersoner å komme seg inn ved å knuse inngangsdøra på City Nord. Denne saken er ennå uoppklart, opplyser Salten politidistrikt.