TESELSKAP: Det så ut som om skjelettene hadde et lite teselskap, ifølge politiet. Nå har et ektepar forklart hvordan skjelettene havnet på havbunnen. FOTO: AP/La Paz Sheriff's Office)
TESELSKAP: Det så ut som om skjelettene hadde et lite teselskap, ifølge politiet. Nå har et ektepar forklart hvordan skjelettene havnet på havbunnen. FOTO: AP/La Paz Sheriff's Office)

Snorklere oppdaget skjeletter på elvebunnen – nå er mysteriet oppklart

Et par fra Phoenix har forklart hvordan skjelettene havnet på havbunnen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var i forrige uke at sheriffkontoret i La Paz fikk skrekkbeskjeden: 

Snorklere hadde funnet to lik i Colorado River i Arizona. 

Det ble slått alarm, og brannvesenets dykkere rykket ut for å undersøke. Det de fant var to falske skjeletter som var blitt bundet fast til hver sin solstol. Deretter hadde solstolene blitt senket ned, skriver NBC News

Ifølge politiets rapporter kunne det se ut som om skjelettene hadde et lite teselskap. Ett av de falske skjelettene holdt opp et skilt det stod «Bernie» og «dream in the river» på, og var datert 16. august 2014.

Politiet antok at dette var en referanse til filmen «Weekend at Bernies» fra 1989.

Dukket opp på sheriffens kontor

Inntil nylig har det ikke vært kjent hvem som plasserte plastskjelettene på elvebunnen. 

Men nå har et par fra byen Phoenix i delstaten tatt på seg ansvaret for teselskapet.

Dette melder nyhetsbyrået Associated Press. Mannen og kona tok selv kontakt med politiet, og ville forklare hvordan skjelettene endte opp på bunnen av elven. 

– De var nervøse i begynnelsen, men da de endelig kom, tok de med et bilde som bevis på at det var de som hadde lagt skjelettene der, sier Curt Bagby ved sheriffkontoret i La Paz County. 

Humoristisk landemerke

Historien om de falske skjelettene har gått verden rundt, og paret hadde selv lagt merke til medieoppmerksomheten. 

– Vi prøver i oppfordre folk til å ikke gjøre slike ting, men dette var relativt ufarlig. Det var dypt under vann, og de ble klemt fast mellom noen steiner. Det var ingen grunn til at noen skulle finne dem, fortsetter Bagby.

Paret forklarte at de og en annen dykker plasserte skjelettene i solstolene på havbunnen i fjor. De ønsket å gjøre plastskjelettene til et humoristisk landemerke. Alle tre har vært på havbunnen flere ganger for å rengjøre skjelettene.  

Sheriffen har foreløpig ingen planer om å avslutte «teselskapet» på elvebunnen.