Vålerenga-smell mot ti mann – tre dager etter cupsmellen

– Det er et Stabæk-lag som kan gå på vannet i øyeblikket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerenga-Stabæk 0-2

Kjetil Rekdal varslet oppvask og konsekvenser etter at Vålerenga røk ut av cupen onsdag.

Tre dager senere gikk de på et nytt tap mot Stabæk-lag som spilte 35 minutter med ti mann.

Den perioden vant sågar Stabæk 1-0 etter at Ernest Asante kontret inn spikeren i kisten med 2-0. Adama Diomandé ga gjestene ledelsen på straffespark i første omgang. 

– Sinnsykt at vi ikke scorer

Tapet var Vålerengas andre denne sesongen, og den tredje strake Tippeliga-kampen uten seier. Det til tross for at de skapte flere gode muligheter.

– Det er den dagen for Vålerenga. Ballen spretter ikke deres vei. De har hatt marginene mot seg, uten at det skal frata Stabæk noe. De vinner fortjent, sa TV 2-ekspert Drillo.

For Vålerenga-trener Kjetil Rekdal var dette tapet lettere å svelge enn de foregående.

– At vi går av banen uten å score mål, det er sinnsykt. Vi skaper nok sjanser til å score mål, så det er klart det er et surt tap, sier Rekdal til TV 2.

– Dette tapet kan jeg akseptere og forstå. Vi skapte bøttevis med sjanser, vi spilte tidvis meget god fotball, god innsats, god lagmoral. Vi ga alt for å få ballen over målstreken, men i dag gikk det ikke, da får vi akseptere det. Tapet mot Aalesund og Gjøvik Lyn var meget skuffende. Da gjorde vi ikke jobben vår godt nok.

Stabæk imponerer

Kaptein Christian Grindheim så heller ikke helmørkt på situasjonen.

– Det er et lag i flyt mot et lag som har litt motgang, da går det ofte i favør av de med flyt.

– Nå har vi hatt ti dager som har vært ræva. Nå håper vi at vi får en tidagersperiode der vi vinner noen kamper på rad.

Stabæk er det eneste laget som holder noenlunde følge med Rosenborg, og ligger tre poeng bak serielederne.

– Det er et Stabæk-lag som kan gå på vannet i øyeblikket, sa TV 2-kommentator Asbjørn Myhre.

– Vi har mer enn raske spisser og en god keeper, men det er gode kvaliteter. Når Vålerenga presser på så er det greit å kunne bruke den farten. I dag måtte vi forsvare oss, for jeg syns Vålerenga, spesielt de første 25 minuttene spilte veldig godt, men man vinner på ulike måter, sier trener Bob Bradley etter kampen.

Vålerenga best i gang

Det var Vålerenga som kom best i gang på Ullevaal, og vertene skapte flere store sjanser i løpet av kampens første minutter.

Både Fredheim Holm og Ghayas Zahid var nære å score, men uten uttelling.

Kampen jevnet seg ut og forandret karakter da Stabæk fikk straffe og tok ledelsen.

Jonathan Tollås Nation var for sent ute og sparket ned Giorgi Gorozoia. Straffesparket satte Adama Diomandé sikkert i mål.

– Frem til straffesparket hadde vi naglet fast Stabæk på egen halvdel. Det var bare et tidsspørsmål før målet kom. Så vet vi at de er farlige i front med raske spillere som ikke trenger så mange sjanser, sier Kjetil Rekdal.

Ernest Asante fikk en stor mulighet til å doble Stabæks ledelse, men sklei, og dermed kom det ingenting ut av det.

Rødt kort til Stabæk

Andreomgang startet forrykende med sjanser til begge lag, men forandret karakter igjen da Luc Kassi fikk sitt andre gule kort for en forseelse på Christian Grindheim etter 56 minutter. 

Istedet for at Vålerenga fikk utligningen ble de kontret i senk av lynraske Asante som hamret ballen ned i hjørnet for Michael Langer.

Hjemmelaget presset på fremover etter 0-2-målet, og til tross for flere gode muligheter ble det bare bom.

– Jeg kommer opp i tosifret antall sjanser til Vålerenga. Litt færre for Stabæk. Det er litt flatterende at resultatet er som det er, kommenterte Drillo mot slutten av kampen.

Det er imidlertid ikke tilfeldig at Stabæk ikke slapp inn mål i denne kampen.

Mandé Sayouba har nå fire strake smultringer i protokollen.

– Alt dette er på grunn av at jeg jobber veldig hardt, jeg er veldig glad for det og håper jeg kan fortsette med det. Det er deilig å se supporterne smile, sier Sayouba til TV 2 etter kampen.