Mourinho elsker å møte Liverpool. Her fra en kamp mot Liverpools Rafael Benitez i 2005. (AP Photo/Paul Ellis)
Mourinho elsker å møte Liverpool. Her fra en kamp mot Liverpools Rafael Benitez i 2005. (AP Photo/Paul Ellis)

Mourinho-statistikken som kan knuse Liverpools Mesterliga-drøm

Liverpool klamrer seg til drømmen om Mesterliga-spill.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Premier League på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo i helgen!

Håpet er tynt, men det er i det minste der. 

Liverpool har sju poeng opp til Manchester United og en fjerdeplass som vil sikre spill i Mesterligaen. Med tre kamper igjen av sesongen må laget fra Merseyside ha flyt for å klare nettopp det. Men første hinder på veien er høyt og vanskelig å forsere.

– Holder United som favoritter
For mens United slo Crystal Palace på Selhurst Park lørdag (og derfor bare har to kamper igjen), venter Chelsea på Stamford Bridge søndag for Liverpool.

– Jeg holder United som store favoritter til å ta fjerdeplassen. I realiteten er det åtte poeng siden Liverpool har mye dårligere målforskjell enn United, sier TV 2s Premier League-ekspert.

Under José Mourinhos ledelse har den ferske ligamesteren kun tapt én eneste gang på hjemmebane, men det er ikke det eneste som taler for Liverpool-nederlag. 

Av alle Premier League-motstanderne er Liverpool Mourinhos favoritt. Åtte seire, én uavgjort og ett tap er fasit i Premier League for Mourinho mot rødtrøyene. Det er en suksess den karismatiske portugiseren ikke kan vise til mot noen andre lag.

Chelsea-spillerne på ferie
Torsdag kunne Telegraph fortelle at Mourinho har gitt spillerne ekstra dager med fri i kjølvannet av tittelfeiringen forrige helg. Angivelig skal ikke laget ha vært samlet før fredag, noe som vil gi dem kun to dagers forberedelse til kampen mot Liverpool.

Et Chelsea uten noe å spille for, samt superstjerner i «feriemodus», er nok ikke nyheten United-supporterne vil høre før sesonginnspurten. 

– Dersom det noen gang er gunstig å møte Chelsea på Stamford Bridge, så er det nå, sier Myhre.

– Men så kan man se på statistikken til Mourinho på hjemmebane. Mourinho har en stolthet, og dette oppgjøret har i tillegg en historie. Jeg tror han strammer opp spillerne og sørger for at de får med seg tre poeng fra kampen, sier Myhre.

– Har fortjent fri
Liverpool-manager Brendan Rodgers drar til Stamford Bridge etter å ha sett laget kun vinne to av de siste seks kampene. Nord-iren er fast bestemt på tre poeng søndag, men har liten tro på at et par feriedager får Chelsea ut av stimen.

– Dersom de har hatt et par dager fri, har de fortjent det. De har vunnet ligaen og kan feire det. De er profesjonelle spillere, og hver kamp er viktig for dem. De er nok ute etter å vinne kampen, sier Rodgers.

– Chelseas fridager er irrelevante for oss og våre forberedelser. Vår jobb er å få et resultat og legge press på United.

Manchester United har Arsenal (h) og Hull (b) igjen på programmet. Liverpool møter Chelsea (b), Crystal Palace (h) og Stoke (b).