Kvartfinalehåpet lever etter sterk norsk seier

Norge tok tre viktige poeng etter 3-1-seier over Slovenia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Slovenia - Norge 1-3

Video med tillatelse fra Max. 

Ostrava (TV 2): For første gang i VM var de norske gutta favoritter mot nyopprykkede Slovenia, men hadde nok en gang kniven på strupen for å fortsatt kjempe om kvartfinale.

Nok en gang var CEZ Arena fylt til randen, men Norge stod imot presset og ristet samtidig av seg faren for nedrykk.

– Det føles bra. Vi har hatt i bakhodet at dette VM-sluttspillet kunne bli tøft og at vi kunne risikere nedrykk. Nå kan vi bare kjøre på videre, sa Ole-Kristian Tollefsen etter kampen.

Venter tøff batalje mot Danmark

– Jeg er kjempefornøyd. Vi spiller veldig godt i dag. Nå kjører vi på videre, sa en glisende keeper Lars Haugen.

Alle Norges tre mål ble scoret i overtall, noe Patrick Thoresen er godt fornøyd med og fremhever som en nøkkel for resten av turneringen.

– Når overtallet sitter, så gir det oss sjanser til å vinne. Vi vinner kampen mot Slovakia i overtall og vi vinner mot Slovenia i overtall. Det er forskjellen på seier og tap.

Lørdag venter Danmark, en motstander som ofte har betydd tøffe tak.

– Det er alltid tett, jevnt og gøy mot Danmark. Vi har møtt hverandre så mange ganger de siste ti årene at det gir en ekstra «boost», fortsetter Thoresen.

Sterk norsk åpning

De norske gutta hadde fått en solid dose selvtillit etter 3-2-seieren onsdag, og droppet treningen torsdag for å bygge energi. 

Den viste de de frem i åpningen av kampen, og hadde et klart overtak i de første 20 minuttene.

Mot Slovakia løsnet endelig Norges overtallsproblem, og midtveis i den første perioden fortsatte oppturen. Overtallet var bare noen sekunder gammelt da Mathis Olimb tok skuddet. I boksen var Patrick Thoresen, som styret pucken mellom bena på Robert Kristan og ga Norge en fortjent ledelse. Hans tredje mål, og Olimbs tredje assist så langt i VM.

Kristan i det slovenske buret ga et solid antall returer, som de norske guttene jaktet på - men det ble med en scoring i første periode.

Slovenia hadde også sine sjanser, og i deres eneste overtall fikk Lars Haugen nok å gjøre - men viste seg trygg og god etter å ha fått fornyet tillit etter Slovakia-kampen.

Stygg takling 

Midtperioden var såvidt i gang da NHL-stjernen Anze Kopitar serverte KHL-stjernen Jan Mursak, som sendte avgårde et knallhardt skudd opp i netttaket bak Haugen. Svakt forsvarsspill av Norge, men nesten uttagbart for Haugen. En marerittstart på midtperioden.

Men de norske gutta fikk samlet seg, og i nytt undertall var det denne gang lillebror Olimb som serverte Anders Bastiansen. Fikk en enkel jobb med å øke Norges ledelse i et tomt slovensk slott.

Norge tok mer over utover i midtperioden, men slovenerne presset og satte Haugen på nok av tester - som han bestod.

Robert Sabolic viste seg fra en lite hyggelig side, kjørte først over Morten Ask - som faktisk endte med en utvisning for filming. Diskutabel avgjørelse.

– Det var en merkelig avgjørelse. Jeg ble krysstaklet over armen og så blir jeg straffet for filming. Det er dårlig dømming.

Like etter var det ingen tvil, Sabolic går knallhardt inn i en takling i rundvantet da Daniel Sørvik holder hodet lavt. Vålerenga-backen smalt inn i vantet, og måtte ha legetilsyn på isen.

– Jeg kjenner at han legger en hånd i ryggen på meg og trykker meg ned. Jeg treffer kanten av vantet og det var litt ubehagelig. Men det gikk greit. Alle tenna er i behold. Han fikk to minutter, men burde i mine øyne fått mer. Vi utnytter at de spiller hardt og scorer tre mål i overtall. Det er bra av oss, sa Daniel Sørvik etter kampen.

27-åringen gikk i gerderoben, og i det påfølgende overtallet for Sabolics utvisning var de norske guttene ute etter å hevne Sørvik - Holøs dro avgårde en kanon fra blå og så var det i boks. Alle tre målene i overtall, og ny assist på Mathis Olimb. Norge kunne gå i garderoben med 3-1-ledelse.

Heldigvis var Sørvik tilbake på isen i siste periode, og Norge tar en veldig viktig 3-1-seier over Slovenia.