Mourinho: – Jeg prøvde å hente Gerrard til Chelsea, Inter og Real Madrid

Chelsea-manageren lovpriser Liverpool-kapteinen før søndagens storkamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Chelsea-Liverpool på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo søndag kl. 17.00!

José Mourinhos respekt og beundring for Steve Gerrard har lenge vært kjent.

I forkant av søndagens kamp mellom Chelsea og Liverpool på Stamford Bridge la portugiseren til et nytt kapittel i skyteboken til Gerrard. Mourinho bekreftet nemlig at han har forsøkt å signere Gerrard - mange ganger.

– Jeg prøvde å hente ham til Chelsea, Inter og Real Madrid, men han var alltid med fienden, sier Mourinho.

Besøket til Vest-London blir Gerrards aller siste møte med Chelsea som Liverpool-spiller. Etter sesongen blir Gerrard å finne i Los Angeles Galaxy.

– Det er tid for å hedre en mester. Det er tid for å hedre Steven Gerrard, og si at det er motstandere som ham, som har gjort meg til manageren jeg er. Jeg lærer av spillerne mine og mine beste motstandere, sier Mourinho.

– Gerrard er definitivt en av favorittmotstanderne mine og en kjær fiende. Jeg tapte mot ham, jeg vant, jeg spilte uavgjort. Jeg er veldig lei meg for at det er siste gang jeg spiller mot ham. Jeg trenger personer som ham for å gjøre meg til en bedre trener.

Til tross for at søndagens kamp blir utspilt mellom to storlag, er det ikke til å skyve under en stol at viktigheten av poengfordelingen er størst for Liverpool. Chelsea er allerede seriemester, mens Liverpool er desperate etter tre nye poeng for å ha en mulighet til å ta igjen fjerdeplasserte Manchester United.

Liverpool har fire poeng opp til Manchester United, som møter Crystal Palace på bortebane lørdag.