Frykter EM glipper for Moen: – UEFA er kjent for å være nådeløse

Per Ivar Staberg tror Svein Oddvar Moens sjanser for å dømme i fotball-EM i 2016 er svekket etter tabben i Europaligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Napoli måtte ta til takke med uavgjort i den første semifinalen i Europaligaen hjemme mot ukrainske Dnipro Dnipropretrovsk.

LES OGSÅ: Napoli-presidenten krever at UEFA-presidenten trekker seg etter norsk dommertabbe

Det gjør de etter det som vanskelig kan karakteriseres som noe annet enn en blemme av den norske assistentdommeren Kim Thomas Haglund.

– Flau bismak i munnen
Utligningen til 1-1 kom etter en scoring som burde ha vært avblåst for offside.

– Når norske dommere får slike gjeve oppdrag i Europa, så er det klart at de står igjen med en flau bismak i munnen etter denne kampen. Ifølge kamprapportene ledet det norske dommerteamet kampen på en god måte, men de glapp i den ene situasjonen. Derfor er det dessverre nok det de vil bli husket for etter denne kampen, sier tidligere FIFA-dommer og TV 2-ekspert Per Ivar Staberg til TV 2 Sporten.

Fnyser av Napoli-presidenten
Etter kampen mente Napolis eksentriske president Aurelio De Laurentiis at UEFA-president Michel Platini må trekke seg fordi «dommeren var uskikket til å dømme kampen».

Staberg fnyser av Napoli-sjefens uttalelser.

– De kommentarene faller selvfølgelig på sin egen urimelighet, fastslår Staberg.

Svein Oddvar Moen og assistenttdommerne Kim Thomas Haglund og Frank Andås har dømt en rekke kamper i Europa og har ambisjoner om å dømme kamper i EM i 2016.

– EM-sjansene svekket for Moen
Staberg tror Moens dommerteam trolig må vente en stund før de får en ny sjanse i Europa på grunn av dommertabben i Europaligaen.

– Hele teamet ble skadelidende for en feil gjort av assistentdommeren. Hele teamet har det vondt nå. Jeg vet at UEFA er ganske nådeløse når slike feil rammer hele teamet. Det tar nok en stund før de kommer tilbake i lignende kamper, og jeg er redd for at dette svekker kandidaturet til team Moen for å dømme i EM i 2016, som har vært et uttalt mål for dem å delta i, poengterer Staberg.