BEDRE: Färjestad-spiller Marius Holtet har slitt med en hodeskade i over ett år, men føler seg nå så bra at han tok sjansen på å ta turen til Tsjekkia. Foto: Yngve Sem Pedersen/TV 2.
BEDRE: Färjestad-spiller Marius Holtet har slitt med en hodeskade i over ett år, men føler seg nå så bra at han tok sjansen på å ta turen til Tsjekkia. Foto: Yngve Sem Pedersen/TV 2.

Ute i over ett år etter hjernerystelse: Dette er hans råd til Zucca

Marius Holtet er ikke tilbake i spill, halvannet etter at han pådro seg en kraftig hjernerystelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ostrava (TV 2): Marius Holtet fikk en kraftig hjernerystelse i desember 2013. Over ett år slet han med migreneanfall, svimmelhet og tretthet. Nå er endelig landslagsspilleren på bedringens vei.

– Nå har jeg det ganske bra. Det er fremskritt på alle områder egentlig. For to og en halv måneds tid tilbake så slapp det trykket jeg har hatt i hodet. Det er stor forskjell i hverdagslivet. Jeg hadde ikke orket å reise hit for et halvår siden, sier Holtet da TV 2 møter han på Norges trening fredag.

Hamarsingen har 81 landskamper for Norge, og var med å spille kvartfinale i VM i både 2011 og 2012.

Gir Zucca råd

30-åringen sier han ikke likte å høre Zuccarellos skade. TV 2 har fått bekreftet at 27-åringen pådro seg hjernerystelse etter å ha fått en puck i hjelmen 25. april.

Rangers er nå i trøbbel uten Zucca i kvartfinalen mot Washington Capitals.

Hovedstadslaget leder 3-2 i kamper etter at New York Rangers slo tilbake natt til lørdag. Da fikk Zuccarello Aasen, som var innom garderoben, en del av æren.

– Zucca er alltid glad. Uansett hva han går gjennom. Han er et fantastisk menneske. Jeg tror alle løste litt opp da de så ham i dag, sa Henrik Lundqvist etter seieren.

Det er liten tvil om at Rangers sliter uten Zucca og det har også florert rykter om at nordmannens skade er mer alvorlig enn hva som har kommet ut i media, men disse opplysningene har ikke TV 2 fått bekreftet.

Alexander Bonsaksen sier at han snakker med kameraten daglig, og at det går bra med Oslo-gutten. Rangers-spilleren må nå bare hvile, og følger de norske guttas VM-kamp fra sofaen i New York.

Hvile vet Holtet alt om, og gir nå råd til Zuccarello.

– Ved hjernerystelse er det viktig at han hviler, og ikke begynner for tidlig. Det er det eneste man skal tenke på egentlig. Å få en hjernerystelse er ikke farlig, men det er det at man ikke må begynner for tidlig. Ikke bare la det gå to dager uten symptomer, det må gå ganske mye lenger, understreker han.

Holtet har ikke gitt opp å komme tilbake på ishockeybanen, og innrømmer at det frister ekstra da han sitter på tribunen i Tsjekkia.

– Nå er det moro å være her, men helst vil man jo spille. Suget etter å spille kommer jo ganske sterkt tilbake når man er her, sier hamarsingen.

– Følelsen av å være del av noe

Noen av det Holtet tidligere har sagt til TV 2 at han savner mest ved å være borte fra ishockeyen er samholdet, og lagfølelsen i garderoben.

Det norske ishockeyforbundet inviterte Holtet ned for å overvære kampene mot Slovenia og Danmark, og de dagene vil han være en del av laget.

– Det er veldig moro å få være her, og å få akkreditering så jeg kan gå ned i garderoben. Det er veldig gøy å få tilbake den følelsen av at man er en del av noe. Nå skal jeg egentlig følge laget hele tiden de dagene jeg er her. Gå i hælene på dem, og se på matchene og treninger, sier 30-åringen.

– Magnus Carlsen har jo noen hemmelige hjelpere. Vil du nå fungere som Norges hemmelige hjelper?

– Nei, det kan jeg ikke si. De klarer seg selv, og jeg får vel heller være der og prøve å tulle litt egentlig, sier han med et smil.

Danmark - Norge, lørdag klokka 20.15.