Robinson-finalen: – Jeg har drømt om dette siden jeg var liten

Først var de seksten deltakere – nå er de kun fire. I søndagens finale av Robinson-ekspedisjonen kjemper Julian, Monica, Maiken og Rolf om seieren.

Fem uker tidligere ankom seksten deltakere en totalt isolert øy på Filippinene for å kjempe om overlevelse i Robinson-ekspedisjonen 2015.

Disse kjemper om seieren

Foran søndagens finale er de seksten redusert til fire finalister som skal gi alt for å vinne tittelen som årets Robinson 2015 – og premien på tre hundre tusen kroner.

De fire finalistene er Julian David Gursky (30), Maiken Sæther Olsen (21), Monica dos Santos (39) og Rolf Florida Kristensen (32).

Julian sikker

Julian er allerede sikret den ene av de tre plassene i finale-øyrådet etter at han i forrige episode ble stemt fram som finalist av de andre deltakerne.

Nå står kampen om de to siste plassene mellom Rolf, Maiken og Monica.

Den fødte leder

Julian har fra første stund vist seg som en verdig finalist og markerte seg ved å vinne den aller første immuniteten i konkurransen. Han ble også valgt som leder for gruppa kort tid etter at deltakerne ankom øya, men han har også havnet i konflikter med sterke personligheter under konkurransen. Vil dette slå tilbake på ham selv under det siste øyrådet?

Drømmen om Robinson

For Rolf har drømmen om å bli en ekte Robinson bodd i ham så lenge han kan huske.

– Helt siden jeg leste boken om Robinson Crusoe har jeg hatt lyst til å overleve på en øde øy, forteller Rolf.

Tror på skjebnen

Tidligere i konkurransen havnet han ofte i konflikt med deltakerne på det konkurrerende laget, Matalahod – Men viste seg å bli en viktig støttespiller på sitt eget lag Himbuyan der han ofte hjalp de andre på laget. Rolf har en søster som tidligere har vunnet Robinson, Alita Dagmar Kristensen i 2010 og er også kvart filippinsk, noe han ikke tror er tilfeldig.

– At årets Robinson ble lagt til Filippinene virker på meg som en skjebne, forteller Rolf.

HØY TEMPERATUR: Monica og Julian i en opphetet diskusjon fra en tidligere episode. Foto: TV 2
HØY TEMPERATUR: Monica og Julian i en opphetet diskusjon fra en tidligere episode. Foto: TV 2

Bein i nesen

Monica har fra første dag vist seg fram som både en tydelig leder og en lagspiller som har tatt seg av de andre deltakerne.

Hun har taklet alle utfordringer som har blitt kastet mot henne på en imponerende måte – også da hun midtveis i konkurransen måtte forlate sin eget lag for å bli nytt medlem hos det konkurrende laget. Monica har også tydelig markert at hun hater å tape – det gjelder den forestående finalen, også.

Blond og smart

Maiken er den siste som skal kjempe om en av de tre finaleplassene i det siste øyrådet. Selv om hun allerede første dag ble stemplet som «dum og blond» og nesten ble stemt hjem i første øyråd, har hun bevist at hun er en verdig finalist i Robinson.

– Jeg tror nok at mange så på meg som en søt liten jente som ikke hadde noe å gi i hverken konkurranser eller på det sosiale planet, forteller hun.

Men Maiken beviste utover i konkurransen at hun hadde det som skulle til for å overleve i konkurransen og når det har gjeldt som mest har hun vist seg å være den tøffeste.

Oppgjørets time

På søndag skal det avgjøres hvem av de fire som overlever de siste knallharde konkurransene – og som til sist blir stemt frem i det aller siste øyrådet som vinneren av Robinsonekspedisjonen 2015.

Finalen kan du se søndag kl 20.00 på TV 2

Se alle episodene her (krever innlogging)