Alberto Contador tar lageier Oleg Tonkov i hånden mens tidligere eier Bjarne Riis står i mellom dem. Nå skal Contador vinne Giro d'Italia med Tinkov i lagbilen. Foto: Scanpix.
Alberto Contador tar lageier Oleg Tonkov i hånden mens tidligere eier Bjarne Riis står i mellom dem. Nå skal Contador vinne Giro d'Italia med Tinkov i lagbilen. Foto: Scanpix.

– Bjarne Riis gjorde egentlig ikke noe i Tinkoff-Saxo

Eksentriske Oleg Tinkov skyter fra hoften – igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Russiske Oleg Tinkov (47) eier sykkellaget Tinkoff-Saxo, som nå skal kjempe om sammenlagtseier i Giro d'Italia med Alberto Contador og etappeseiere i Tour of California med Peter Sagan.

Det gjør ikke rytterne uten press.

– Var ikke behov for Riis

Etter at Bjarne Riis, tidligere sjef og eier, ble fjernet fra laget tidligere i år, har Tinkov nå bestemt seg for å la sine høyt gasjerte ryttere merke at det kreves resultater.

Det skriver han i sin blogg hos Cyclingnews. Men han snakker også om fjerningen av Riis.

– Han ble eks-eieren og gjorde ingenting i 18 måneder. Han var for dyr i drift til å ha det slik. Nå har han vært borte i to måneder uten at noen har merket noe. Det betyr at det ikke var behov for ham, skriver Tinkov, som ser på seg selv som en god erstatter for dansken.

Peter Sagan.
Peter Sagan.

– Sagan har mistet noe

47-åringen skal nå sitte i lagbilen den første og siste uken i Giro d'Italia. Det gjør han for å presse rytterne til å prestere.

– Jo mer press de har på seg, jo bedre vil de prestere, slår Tinkov fast og sammenligner situasjonen med Lionel Messi, som senket Bayern München med to mål – selv om han var under sterkt press.

Tinkov skriver at han tror Alberto Contador kan vinne både Giroen og Touren i år, men han er mer tvilende til stjernen Peter Sagan.

Sagan har slitt med å ta store seire i det siste. Nå kan han sykle på seg selvtillit i Tour of California. Men i Tour de France ser han ikke ut til å få lov til å konkurrere med Alexander Kristoff om den grønne poengtrøyen.

– Det virker som Sagan har mistet noe. Det er opp til ham å finne det igjen.(...) Vi forventer ikke at han vinner mange etapper i Tour de France. Der er jobben hans å hjelpe Contador.