Bonsaksen utfordret stjerneskuddet til kjøkkenduell

Mattias Nørstebø (19): – Det har skjedd mye det siste døgnet

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ostrava (TV 2): Onsdag kveld ble han matchvinner for Norge, da han scoret sine første to VM-mål mot Slovakia - og holdt liv i håpet om norsk kvartfinale.

Dagen etter ville alle ha en bit av Mattias Nørstebø. Stjerneskuddet som virkelig har fått sitt gjennombrudd.

– Det har skjedd en del ting det siste døgnet. Det har vært mange gratulasjoner, og jeg vet at pappa også har fått en del meldinger. Så det er kult. Det å få bidra til det laget her er noe man har drømt om. Onsdag lyktes jeg med det, og det var veldig gøy, sier han til TV 2.

19-åringen er sønn av Svein Enok Nørstebø, som har 77 landskamper for Norge.

Flyttet til Sverige som 16-åring

Hockey ligger altså i blodet i familien Nørstebø, og yngstemann bestemte seg tidlig. Allerede som 16-åring flyttet han til Sverige for å slå seg opp i J18-laget til Brynäs.

– Det har blitt noen middager alene på hybelen, så jeg har lagd litt mat, sier Nørstebø småsjenert.

Dagen etter at 19-åringen herjet med Slovakia har TV 2 har innbedt han og Alexander Bonsaksen til en backduell - på kjøkkenet. På tide å sjekke om han slår de mer erfarne gutta også utenfor isen.

I Brynäs har trønderen gått gradene, og har en kontrakt med SHL-klubben som varer ut neste sesong. Kommende sesong vil han igjen bli lagkamerat med Sondre Olden, etter at begge nå er tilbake etter å ha blitt utlånt til henholdsvis Mora og Vålerenga.

Etter et trenerbytte i Brynäs ser fremtiden lys ut for begge, bare Olden kommer seg tilbake etter skulderoperasjonen.

– En mann for fremtiden

Nørstebø tar føringen mot sin litt eldre backkollega, i kampen om å lage de beste tsjekkiske potetpannekakene.

– Jeg syns det ser veldig bra ut jeg, gliser han selvsikkert bort til Bonsaksen.

Det er det som har kjennetegnet 19-åringen så langt i mesterskapet. Han har fått tillit i første backpar sammen med Norges forsvarskjempe Jonas Holøs, og har spilt med stor selvtillit.

– Jeg var sykt imponert, det er helt rått! Hans første VM og scorer først sitt første VM-mål, og så avgjør matchen - det er bare å ta av seg hatten, sier Bonsaksen som mener Nørstebø, som debuterte på landslaget høsten 2013, burde fått sjansen allerede i fjorårets VM.

– Han har spilt bedre og bedre for hver landslagssamling han har vært på, og burde kanskje vært med til VM i fjor. Han viste i alle fall nå hvorfor han er med. Vi trenger flere backer i norsk hockey, og "Nørste" er en mann for framtids som kommer til å være med i mange år, mener 28-åringen. 

– Er Nørstebø det største norske backtalentet vi har sett på mange år?

–  Ja, han er i alle fall det største talentet siden jeg ble med på landslaget. Nå har jo Holøs vært det talentet før der igjen, og vi har noen talenter som har kommet og gått. Men Mattias har noe ekstra, og litt x-faktor over seg. En utrolig ro til å være så ung, og en veldig moderne back med tanke på hans offensive kvaliteter og at han er god i overtall. Det er veldig morsomt å se, sier Lars Haugen.

Etter en forrykende start svikter det litt på oppløpet for Nørstebø i kokkekampen. Dommer Haugen dømmer Bonsaksen foran - på smak og konsistens.

– Det er godt vi litt eldre vinner i noe om dagen også, gliser en fornøyd Bonsaksen.

Norge - Slovenia, fredag klokka 16.15.