Thorbjørn Harr etter klining med Hollywood-stjernen: – Herregud, jeg må ringe kona!

Det gikk ikke upåaktet hen da skuespilleren klinte med den amerikanske superstjerna.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han landet en viktig rolle i suksesserien Vikings – og nå er han aktuell i rollen som elskeren til den amerikanske superstjernen Hilary Duff (27) i den nye komiserien Younger.

Thorbjørn Harr (40) har kommet en lang vei siden han hadde birollen «blærumsoss» i Lille Lørdag for 20 år siden.

Når han gjester innspillingen av fredagens Senkveld forteller han at hverdagen i TV-bransjen i USA byr på litt andre utfordringer enn her til lands. For eksempel som da internasjonal presse gikk bananas etter at ivrige paparazzi-fotografer foreviget Harr og Duff i het omfavnelse under opptak.

– Akkurat den scenen ble filmet ute på gata på Manhattan, forklarer Harr.

SUPERSTJERNE: Hilary Duff (27) Foto: Scanpix
SUPERSTJERNE: Hilary Duff (27) Foto: Scanpix

– ... Og paparazzien forfølger Hilary hele tiden. De dukket opp her, og jeg så dem i øyekroken og hørte lyden av kameraene som knipset bilder. Og når jeg står der og kliner med Hilary Duff, så tenker jeg bare «herregud, nå må jeg ringe kona»!

TV-serien Younger har premiere på TV 2 Livsstil 2.mai 2016!

Har avtale med kona

Selv om jobben som skuespiller altså til tider innebærer klining med kolleger foran kameraene, forteller Harr at kona generelt tar det med stor ro.

– Hun er veldig kul på akkurat det! Men vi har en slags avtale om at hun må vite hvis noe skjer. Det er deilig å slippe å høre sånne ting av naboene.

Overrasket over Duffs status

At Duff, som startet sin karriere i Disney-serien Lizzie McGuire, er et kjent ansikt i USA, kom ikke som noen overraskelse for nordmannen. Men omfanget av kjendisstatusen til 27-åringen, hadde han ikke forventet.

SPILLER ELSKEREN: Thorbjørn Harr spiller elskeren til Hillary Duff i Younger. Serien blir spilt inn på Manhattan. Foto: Jose Perez/Splash News
SPILLER ELSKEREN: Thorbjørn Harr spiller elskeren til Hillary Duff i Younger. Serien blir spilt inn på Manhattan. Foto: Jose Perez/Splash News

– Jeg må innrømme at jeg ble litt overrasket over hvor stor hun er der borte. Hun er virkelig stjerne! Utenfor huset hennes står det paparazzier hver morgen. Og når hun går inn i en bil, kjører paparazziene etter den bilen uansett hvor. Utenfor settet vårt er det en 50-100 meter grense hvor folk ikke kommer inn, og utenfor der står det alltid folk og tar bilder, sier Harr.

Ville ikke egle seg på amerikanerne

Med litt færre paparazzi-fotografer etter seg, og som nykommer «over there», tok det tid før Harr ble ordentlig godt kjent med sine skuespillerkolleger.

– Vikings ble spilt inn i Irland, og under innspilling kommer alle dit og ingen bor der, så da blir det litt sånn folkehøyskole og vi blir en familie. Men her bodde alle de andre skuespillerne i New York og hadde familie der. Og jeg vet selv når det blir sånn at det kommer et sånn derre hviterussisk turnékompani til Nationaltheateret, så er de sånn «yes, do you want to go out and have beer, I can meet your familiy» ... Jeg ville ikke bli han hviterusseren som maste på de andre, sier 40-åringen lattermildt.

– Jeg lå litt lavt i begynnelsen. Men etter hvert ble det hyggelig, konstaterer han.

Hadde feil nasjonalitet for rollen

Skuespilleren hadde også en hyggelig tone med produsent Darren Star, som står bak internasjonale suksesserier som Sex & The City og Beverly Hills 90210.

Harr klarte nemlig å karre til seg rollen, til tross for at han egentlig var feil nasjonalitet.

– De var opprinnelig ute etter svensker! Men han hadde sett med i Vikings, og etter noen auditions fikk jeg rollen, smiler han.

– Darren Star fortalte meg at de hadde hørt om Knausgård.Og mente at rollen var litt som ham. Og jeg bare «herregud, han er jo norsk og jeg er norsk, kan vi ikke gjøre ham norsk?». Men de mente at svensker er kule og at det er et eller annet med sexy med svensker. Mens nordmenn er bare sånn «meh». Så han ble svensk.

Senkveld ser du fredag klokken 22.15 på TV 2.