KRITISK TIL ANTIKROPPEN: Bård Tufte Johansen har ingen planer om å kaste seg på pappakropp-bølgen. Foto: Tor Gunnar Berland/FameFlynet Norway
KRITISK TIL ANTIKROPPEN: Bård Tufte Johansen har ingen planer om å kaste seg på pappakropp-bølgen. Foto: Tor Gunnar Berland/FameFlynet Norway

Bård Tufte Johansen langer ut mot «pappakroppen»

– Jeg må si jeg blir bekymret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skal man tro enkelte bloggere og journalister, er det den såkalte «pappakroppen» som er det nye idealet for menn.

Under hashtaggen #dadbod viser menn over hele verden stolt fram kropper som bærer mer preg av at sixpacken er konsumert enn trent fram.

Komiker og programleder Bård Tufte Johansen (45) er ikke like begeistret. Når han gjester innspillingen av fredagens Senkveld med Thomas og Harald, langer han ut mot fenomenet.

– Jeg må si jeg blir litt bekymret over denne «pappakroppen». Dette er livsfarlig! Damer vil kanskje ikke ha selvopptatte menn der eneste måten de skeier ut på er å dyppe sashimien i soyasaus, men nå har vi grodd oss bort, sier han engasjert, til stor latter fra salen. 

– Ikke greit

45-åringen, som slo gjennom med humorserien Lille Lørdag for 20 år siden, er også bekymret for hva det nye kroppsidealet vil føre til, sjekkemessig. 

– Vi kan til nød ha Lasse Kjus-pappakropp, men ikke sånn som i avisa! Sånn mage og røykebein og fuglebrøst og sånn. Nå som det er så få som vil ligge med oss fra før, er ikke dette greit, utbasunerer han til enda mer latter fra publikum. 

Mener «mammakroppen» er mer relevant

Tufte Johansen frykter nå konsekvensene av at menn kaster seg på bølgen som sier det er ok med både pizza og øl og større midjemål. 

– Damer, de har kanskje for mye kroppspress, men vi, vi  ha kroppspress! Ærru gæærn! Hvis vi slipper oss løs er det løsvekt og hvilerett og forbrukslån på flatskjerm. Jeg er veldig skeptisk til dette her. Det er en fallgruve! 

Komikeren er også helt tydelig på at han mener kvinner er de som fortjener et litt slappere ideal.

– Det er noe som heter mammakropp. Det er fordi damene har hatt en person inni seg og presset den ut, tenk på det, de har presset en person ut, som har ødelagt kroppen deres og bitt seg fast i brystvortene. Da har du lov til å si «jeg har fått litt mammakropp». Hva har vi gjort?! Vi kan ikke si «jeg har lagt på meg 14 kilo fordi jeg hadde sex uten kondom», raljerer Tufte Johansen, som er aktuell med oversettingen av barneboka «Boka uten bilder». 

– Skal vi først hylle pappakroppen, må vi hylle mammakroppen

TV-profilen er ikke den eneste som reagerer på at mannlige fedre blir hyllet for sine runde former.

TV 2s moteekspert Marianne Jemtegård (36) lurer også på hvor hyllesten av mammakroppen blir av.

– Det skulle jo bare mangle! Skal vi først hylle pappakroppen, så må vi da hylle mammakroppen også. Har damer lyst til å sprade rundt i kosebuksa med strikk i livet mens de drikker øl, så gjør det, da vel, har hun tidligere uttalt til TV 2.

Se Bård Tufte Johansen gjeste Senkveld med Thomas og Harald fredag klokken 22.15 på TV 2.