STOLT APP-SKAPER: Her viser Leif Kvalvik frem appen som er lastet ned av millioner over hele verden. Foto: Zafar Iqbal / Copenhagen Creators
STOLT APP-SKAPER: Her viser Leif Kvalvik frem appen som er lastet ned av millioner over hele verden. Foto: Zafar Iqbal / Copenhagen Creators

Leifs (54) app ble plutselig lastet ned av millioner – takket være nettfarsott

Appen han beskriver som et lite hobbyprosjekt, fikk massiv utilsiktet drahjelp fra et av verdens største selskaper. 

Norske Leif Kvalvik fikk bakoversveis i helgen, da mobilappen «How Old Do I Look», som han laget for ni måneder siden, plutselig over natten hadde blitt en braksuksess.

– Jeg var i Roma sammen med sønnen min og sjekket hvor mange som hadde lastet den ned. Da hadde 16.000 lastet ned appen, sier Kvalvik til TV 2. 

Millioner av folk lastet ned

I løpet av hele fredag var det registrert 200.000 nedlastninger, og på lørdag hadde 700.000 lastet den ned. Med andre ord en ganske kraftig vekst fra de 40.000 som hadde lastet den ned de første ni månedene.

– Jeg tenkte at «Her skjer det noe merkelig». Så fant jeg ut at Microsoft hadde laget noe tilsvarende, men med en algoritme. I vår app laster man opp et bilde, og så bedømmer andre hvor gammel du ser ut. 

Dette er tydeligvis noe folk har lyst til å gjøre, for nå er appen lastet ned 2,7 millioner ganger. Den har nå vært på førsteplassen i App Store i land som Kina og Thailand, og i Norge ligger den på åttende plass.

GJETTER ALDER: Her er Microsofts løsning, som satt fart på appen til Leif Kvalvik. Foto: Skjermdump.
GJETTER ALDER: Her er Microsofts løsning, som satt fart på appen til Leif Kvalvik. Foto: Skjermdump.

Fikk tekniske problemer av pågangen

Microsoft hadde nemlig lansert en nettside med samme navn, How Old Do I Look?, og den ble en hit over helgen. Nettsiden har gått som en farsott, og er delt nesten to millioner ganger på Facebook.

Men veien fra milliardselskapets nettside til appen til Kvalvik var tydeligvis kort. Selv om suksessen ikke var helt uproblematisk.

– Jeg ringte den tekniske sjefen i selskapet og spurte om vi hadde kapasitet til så mange brukere. Så gikk han igang med å ordne mer kapasitet, og jobbet som en gal. 

Sammen med en freelancer klarte de etter hvert å løse problemene, slik at de millionene av brukere som hadde lastet ned appen, faktisk kunne bruke den. Kvalvik beskriver det som livsfarlig for en så liten app å få så stor suksess. Men han er utelukkende fornøyd med hvor bra det har gått.

– Et hobbyprosjekt

Og suksessen kom som lyn fra klar himmel på 54-åringen. 

– Det er et lite prosjekt vi gjorde sammen med en journalistkamerat som hadde ideen. Vi vurderte faktisk å satse litt mer på den, men det er litt som et hobbyprosjekt. 

Hva de har tjent på den enorme veksten ønsker han derimot å holde tett til brystet. 

– Men du kan si at det er betydelig mer enn det vi gjorde før det tok av, sier han hemmelighetsfullt.