Yaya Touré forsvinner mest sannsynlig fra Etihad til sommeren.
Yaya Touré forsvinner mest sannsynlig fra Etihad til sommeren.

Fotballryktene:
– 90 prosent sjanse for at Touré forsvinner

Og Liverpool følger norsk landslagsspiller tett.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag er egentlig en tung fotballdag.

Det er dagen det egentlig ikke skjer noe. Dagen da Tottenham og Everton spiller europacup. Men egentlig alle venter på helg og skikkelig fotball.

Da er det godt vi har noen fotballrykter å trøste oss med.

Nå har Juventus bekreftet at de er åpen for bud på Paul Pogba til sommeren. Og hva skjer da? Jo, de engelske tabloidene er sikre i sin sak. Han skal til Chelsea! Nei, det var visst Manchester City! Vent litt, det var jo Manchester United! Daily Mirror mener et bud på drøyt en halv milliard kroner er på vei fra Manchester City. Daily Mail på sin side slår fast at Chelsea vil hente ham for rundt 670 millioner. Og da er det bare rett og rimelig at Metro kan melde at Manchester United er i samtaler for å kjøpe midtbanespilleren for 800 millioner kroner.

Pogba er ikke den eneste stjernen som er på flyttefot. For det er vel ingen hemmelighet at Frankrike ikke fortjener Zlatan Ibrahimovic. Og er det et sted svensken har funnet sin indre ro, så er det i Italia. Nå kan den italienske overgangsguruen Gianluca di Marzio fortelle at agenten til Ibrahimovic er i samtaler med AC Milan om en retur til klubben han spilte for fra 2010 til 2012. Men angriperen må godta en halvering av lønnen han har i Paris Saint-Germain dersom det skal bli aktuelt.

Manchester United har hatt en solid opptur denne våren. Plutselig ser den gamle storheten ut som en klubb med medaljepotensial. Og en retur til Champions League ser ut til å bli en realitet til høsten. Og da må laget forsterkes. For man ønsker jo ikke å ende opp som Liverpool gjorde da de fikk en gjesteopptreden i turneringen denne sesongen. Nå kan Sport Bild fortelle at United veldig fort kan ende opp med både Ilkay Gündogan og Mats Hummels. Gjengen på Old Trafford fryktet at deres forsøk på å hente Gündogan skulle gjøre at Borussia Dortmund ikke ville lag Hummels dra. Men avisen skriver at det er 50 prosent sjanse for at de nå for begge to. Altså enten kommer de eller så gjør de det ikke.

Manchester United har skjønt at de kanskje må beholde Radamel Falcao for å blidgjøre agenten Jorge Mendes, slik at han kan overtale David de Gea til å signere en ny kontrakt. Men forståelig nok så kvir klubbledelsen seg for å bruke en halv milliard kroner på å hente en spiss som scorer hver fjerde måned. Nå skriver Daily Mirror at klubben prøver å overbevise Monaco om å la dem få inngå en ny leieavtale i stedet. Så kan Falcao være på Old Trafford frem til nyttår.

Var det noen som lurte på hvor Memphis Depay skal i dag? Ettersom Liverpool visstnok var først i køen i går, så er det kanskje ingen bombe at det er Manchester United han er så godt som klar for i dag. Ifølge Metro skal Louis van Gaal ha tatt en prat med agenten til PSV Eindhoven-angriperen, og det skal ha vippet overgangen i retning Old Trafford.

At Liverpool er på jakt etter en ny keeper er ingen hemmelighet. Etter at Simon Mignolet fant ut at han skulle teste nervene til Brendan Rodgers i første halvdel av sesongen, var det storstilt jakt på en ny førstekeeper i januar. Men ingen kom og belgieren skjerpet seg. Men Rodgers er neppe helt trygg på ham ennå. For ifølge Daily Mail har han sendt speidere for å kikke på Moldes Ørjan Nyland. Dermed kan 24-åringen bli mannen som skal stenge buret på Anfield. Men Liverpool er ikke den eneste klubben som følger Norges landslagskeeper nøye. Southampton, Hull og Celtic skal også ha hatt representanter på Molde-kamper denne sesongen.

Liverpool har også vært interessert i Stokes Asmir Begovic. Men nå forteller lagkompisen Charlie Adam til TalkSPORT at bosnieren bare vil forlate The Potters for en topp fire-klubb i Premier League, noe som utelukker Liverpool.

Men det er ikke bare keeper Liverpool må ha. De har jo ikke akkurat en gjeng med målhungrige ulver på topp. Og det kan se ut til at Rodgers har planer om å gjøre noe med det. For L'Equipe kan fortelle at Rennes-angriperen Paul-Georges Ntep skal ha vært på besøk på Anfield. 22-åringen har scoret ni mål på 32 kamper denne sesongen, noe som er mer enn Liverpools fire spisser har scoret til sammen.

Chelsea har vært veldig avhengig av at Diego Costa har scoret målene deres. De øvrige spissene har ikke vært altfor ivrig foran motstanders mål denne sesongen. Neste sesong vil Jose Mourinho ha en mann til som vet hvordan man scorer mål. Derfor følger han nøye med på kontraktsforhandlingene mellom Inter og Mauro Icardi. Dersom argentineren ikke blir enig om en lengre kontrakt, vil Mourinho slå til med et bud på spissen, skriver London Evening Standard.

En som neppe spiller for Chelsea neste sesong er Petr Cech. Keeperen er lenge blitt koblet til Arsenal, men nå lokker Inter og Roma med fast plass mellom stengene dersom han vil flytte til Italia. Og Chelsea vil også foretrekke at han forsvinner fra Premier League, melder Daily Mail.

En annen som ser ut til å forsvinne fra Premier League er Yaya Toure. Manchester City-spilleren er ifølge Metro kommet til enighet med Inter om sin personlige kontrakt. Nå gjenstår bare forhandlingene mellom klubbene. Men italienerne har ingen planer om å betale dyrt for 31-åringen. Egentlig ønsker de at Manchester City betaler midtbanespilleren ut av kontrakten sin, men skal være villig til å strekke seg til 70 millioner kroner for ivorianeren. Tourés agent, Dimitri Seluk sier til Sky Sports at det er 90 prosent sjanse for at han forsvinner fra Manchester City til sommeren.  

Så er det nok en gang klart at Paulo Dybala forlater Palermo i løpet av to uker. Det er vel tredje gang denne våren at klubbeier Maurizio Zamparini kan fortelle at den argentinske angriperen vil forsvinne i løpet av 14 dager. Nå kan han fortelle at «eplet er modent og vi er klare til å plukke det», skriver Daily Mirror. Både Arsenal og Chelsea har vist interesse for 21-åringen.

Porto har innsett at Jackson Martinez forsvinner til sommeren. For nå melder Diario Sport at Porto er i ferd med å sikre seg Celta Vigos Nolito som erstatter. Det kan åpne veien for Arsenal, som lenge har vært ute etter colombianeren.

En annen som har vært på Arsene Wengers ønskeliste lenge er Julian Draxler. Men foreløpig har tyskeren vært trofast mot Schalke 04. Det kan endre seg til sommeren. For ifølge Daily Express skal Arsenal stå klar med et bud på nærmere 340 millioner kroner for Draxler. Vi har hørt det før. Men tror det ikke før vi får se det.