GRAVØL: Henrik Elvestad og Johan Golden har hatt sin aller siste Golden Goal-innspilling. Foto: Margrethe Miljeteig
GRAVØL: Henrik Elvestad og Johan Golden har hatt sin aller siste Golden Goal-innspilling. Foto: Margrethe Miljeteig

Golden og Elvestad tok gravøl for Golden Goal: 
– Vi hadde drømmejobben

Etter 17 sesonger har Johan Golden og Henrik Elvestad gjort sin aller siste innspilling.

Den røde lampen har sluknet i TV 2-studioet i Karl Johan, og et lattermildt publikum strømmer ut av Golden Goal-studioet.

I regi-rommet står programlederne Johan Golden (40) og Henrik Elvestad (41) og snakker om innspillingen som akkurat er over.

Slik de gjør etter hver sending, løsner de på slipset og puster ut mens de kommer med innspill til hvordan programmet bør klippes før det skal sendes på TV. De gjør seg klare til å feire med øl, slik de gjør hver gang en sesong er over og det er tid for ferie.

Har vært i studio for siste gang

Men denne gangen er det annerledes enn de 216 gangene de har avsluttet en episode og de 17 gangene de har avsluttet en sesong. Fortsatt er det lenge til det vil gå opp for de to kompisene at de har stått i Golden Goal-studioet for siste gang.

– Vi har jobbet så mye med dette programmet. Siden vi skulle oppsummere alt, så har det virkelig vært travelt. Vi har ikke rukket å tenke på at dette er aller siste gang, forteller Golden.

– Vi har visst om det lenge, men det har ikke helt glidd inn at det er nå det skjer. Vi vil selvsagt savne dette. Vi hadde drømmejobben. Vi har vært på mange spennende reiser og jobbet med veldig flotte folk, sier Elvestad.

Vanskelig å trekke fram høydepunkter

De to programlederne synes det er vanskelig å trekke fram noen høydepunkter fra de utallige Golden Goal-øyeblikkene siden 2006. Men i torsdagens episode, som blir den aller siste, gjør de et forsøk.

– Jeg tror rally-turene har vært høydepunktet for meg. Det var utrolig moro å kjøre bil så fort man kan, sier Elvestad.

For Golden er det kanskje møtet med hans store helt, Arsenal-legenden Tony Adams, som er noe av det mest minneverdige. Da fikk han signert et gammelt, slitt bilde som hadde hengt på kjøleskapet i mange, mange år.

– Spennende med Nytt på nytt

Til høsten skiller de to kompisene lag. Elvestad skal inn i nye, spennende – og foreløpige hemmelige – prosjekter i TV 2, mens Golden blir Knut Nærums arvtaker i NRK.

– Det blir veldig gøy. Nå er det sommerferie først, så går vi i gang til høsten. Det blir veldig spennende å se hvordan det er, sier Golden.

Elvestad synes det er vemodig at han nå skal fortsette med nye TV 2-prosjekter uten Golden – og han synes NRK har gjort et kupp.

– Det er jo helt nydelig, et irriterende bra valg av NRK. Jeg er jo nødt til å begynne å se på Nytt på nytt, sier han.

Aller siste episode av Golden Goal ser du på TV 2 Zebra torsdag klokka 22:30 eller på hovedkanalen klokka 23:20 fredag. Du kan også se alle sesongene om igjen på TV 2 Sumo.