Birmingham Citys Demarai Gray har vist seg å være en av de mest spennende spillerne i Championship denne sesongen.
Birmingham Citys Demarai Gray har vist seg å være en av de mest spennende spillerne i Championship denne sesongen.

Her er de heteste overgangsobjektene i Championship

Her er spillerne som kanskje «rykker opp» til Premier League til tross for at klubbene de spiller for ikke klarte det.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se playoff til Premier League på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo fredag og lørdag!

Det finnes flust med spillere i Championship som har kvaliteter til å gjøre det bra også i Premier League. Her har jeg listet opp noen. Jeg har ikke tatt med de som allerede har rykket opp med Watford og Bournemouth, og jeg har heller ikke tatt med spillerne som fremdeles har en mulighet via playoff med sine klubber.

Demarai Gray (18)
Birmingham
Kantspiller

Et ubeskrevet blad for meg før denne sesongen, men har til tider vært strålende. Rask og driblesterk, kan på mange måter sammenliknes med Nathan Redmond som forlot Birmingham for et par sesonger siden.

Scoret seks ligamål denne sesongen og bør få opp produksjonen noe. Kan også svinge litt i prestasjonene, men det er bare naturlig i den alderen.

Vil passe perfekt i et Premier League-lag som ønsker å spille offensivt. Massevis av utviklingspotensial. Et mulig scoop. Definitivt en spiller man kommer til å høre mer fra. Kanskje den mest spennende spilleren i Championship.

Alex Mowatt (20)
Leeds United
Midtbanespiller

Etablerte seg på laget utover forrige sesong, og denne sesongen har unggutten tatt steget til å bli en av Championships aller mest spennende spillere.

All turbulensen og managerskiftene i Leeds denne sesongen har ikke hjulpet Mowatt, men under Redfearn har han fått tillit, og han har definitivt blomstret. Ikke bare har han blikket og drivet, men han har scoret et par perler av noen mål denne sesongen.

En spiller som kan ha en stor fremtid. Blir ikke billig for eventuelle interessenter, men en investering som definitivt kan betale seg.

Leeds Uniteds Alex Mowatt.
Leeds Uniteds Alex Mowatt.

Kåret til Årets spiller i Leeds denne sesongen.

Benik Afobe (22)
Wolverhampton
Angrepsspiller

Var lenge i Arsenal, men ble lånt ut til et utall klubber. Har stort sett levert der han har vært på utlån, men gjorde ikke navnet skikkelig kjent før han scoret to mot Manchester United for Milton Keynes i Ligacupen denne sesongen.

Arsenal valgte å selge ham til Wolverhampton i januar, og der har han vært den manglende brikken som gjorde at Wolves kunne kjempe om playoff helt inn til den siste serierunden.

Scoret 13 ligamål fra januar og ut sesongen, og har definitivt vist han han kan dominere på det nest øverste nivået. Det har gjort at Wolves kanskje bare fikk nytte av han i en halv sesong, men samtidig kan gjøre en veldig god profitt.

Rudy Gestede (26)
Blackburn
Angrepsspiller

Enorm fysikk. Helt rå i lufta. Både spenst og timing. Det har gjort Gestede til den perfekte makker for Jordan Rhodes.

Ble solgt av Ole Gunnar Solskjær for en slikk og ingenting, men har vært en perfekt spiller for Blackburn. Ikke bare lager han plass og rom til Rhodes og midtbanespillere på løp bakfra, men han har i tillegg måket inn scoringer selv. Endte på 20 ligamål denne sesongen, det til tross for at skader gjorde at han kun fikk 31 starter.

Passer sannsynligvis best i et Premier League-lag der han får en makker å spille med, men ingen tvil om at Gestede kan være et godt kjøp for mange lag i den øverste divisjonen.

Harry Bunn (22)
Huddersfield
Kantspiller

Kom fra Manchester Citys akademi før denne sesongen. Har levd et relativt nomadisk liv med mange utlån, men etter den permanente overgangen til The Terriers har han virkelig blomstret. Scoret ni ligamål denne sesongen, og er en stadig trussel når han er i slag.

Fikk dessverre avslutningen av sesongen ødelagt av skader, men viste mer enn nok frem til det, at han kan være en mann å satse på for bedre klubber.

Harry Bunn (t.v.) i duell med Charltons Johann Gudmundsson.
Harry Bunn (t.v.) i duell med Charltons Johann Gudmundsson.

Er driblesterk, rask og har en flott innleggsfot. Meget kreativ. Er høyrebeint, men kan også bruke venstrebeinet, og kan spille i alle de tre offensive posisjonene.

Lasse Vigen Christensen (20)
Fulham
Midtbanespiller

Var i sin tid på prøvespill hos Arsenal, men valgte å fortsette utviklingen i tryggere omgivelser i Danmark. Med nedrykket til Championship, har Christensen fått tillit på Craven Cottage denne sesongen.

Den unge dansken har vist denne sesongen at han også kan takle nivået over. Som denne sesongen, vil han nok trenge litt tid på å tilpasse seg, men han har ferdighetene til å kunne utvikle seg til å bli meget bra.

Overblikket og pasningene kan åpne forsvaret. Flink til å dekke rom og har veldig god teknikk, som gjør at han kan drible seg forbi motstandere.

Fem mål og sju målgivende pasninger i sin første sesong for Fulhams førstelag.

Cyrus Christie (22)
Derby
Høyreback

Kom til Derby fra Coventry før denne sesongen. Hadde over 100 ligakamper derfra i bagasjen, til tross for sin relativt beskjedne alder.

En god, offensiv back, som tok nivået overraskende raskt. Var veldig god da også Derby var på sitt beste. Da Derby begynte å slite fra januar, har også formen til Christie forsvunnet litt. Det er vel nesten det eneste ankepunktet for en back som har seks målgivende pasninger denne sesongen, og som allerede har vist at han kan gå opp et steg, og fortsatt være mer enn på nivå.

En meget spennende, moderne, spiller, som absolutt kan vise seg å bli et lite scoop for den klubben som vil hente ham til det øverste nivået.

Bakary Sako (26)
Wolverhampton
Kantspiller

Hentet til Wolves av Ståle Solbakken, og har levert på et høyt nivå helt siden ankomsten til Molineux.

Leverer solid med mål. Har en enorm skuddfot i tillegg til en egen evne til å score de vakre målene. Leverer i tillegg en del målgivende pasninger. 15 ligamål og sju målgivende denne sesongen forteller mye om hvor viktig Sako har vært for Wolves.

Spiller mest ut på flanken, men kan også spille sentralt. Han er sterk, og det gir ham kraft offensivt. Han kan bryte gjennom de fleste forsvar. Bør være på blokka til mange Premier League-klubber. 36 ligamål på de tre sesongene han har spilt for Wolves.

Det finnes selvsagt langt flere spillere som absolutt kan være klare for et nivå høyere opp. Dette er spillere man kjenner godt, og som det har vært snakket om lenge.

Blackburns Jordan Rhodes endte enda en gang på over 20 ligamål. Han kommer til å score mål også på nivået over. Derbys Will Hughes har, etter en litt skuffende forrige sesong, vært bedre denne sesongen. Charltons Igor Vetokele har vært en trussel, og Tony Watt (mannen som senket Barcelona som Celtic-spiller) har vært et friskt pust.

Sam Byram har det vært snakket om siden han kom nærmest fra ingenting til å bli en av Leeds’ beste spillere. Ben Marshall har mange spennende kvaliteter, og har tidvis vist dette i Blackburn. Sheffield Wednesdays Stevie May kan bli spennende å følge også neste sesong.

I tillegg finnes det uhyre spennende spillere hos de fire lagene som skal ut i play off.

Noen av disse forsvinner nok ganske sikkert, om ikke laget de spiller på skulle rykke opp den 25. mai. Dette er spillere som Nathan Redmond, Jonny Howson (begge Norwich), Tyrone Mings (Ipswich), Dani Ayala (Middlesbrough) og Jota (Brentford).

Dessuten har spillere som allerede er knyttet til Premier League-klubber, dominert. Patrick Bamford (Middlesbrough/Chelsea) ble til og med kåret til årets spiller i ligaen.

João Teixeira (Brighton/Liverpool) er rett og slett en fest å se spille, mens Tom Ince (Derby/Hull) nok en gang har vist at han kan dominere fullstendig på det nest øverste nivået.