FOTKLINIKK: Anna Dodorian tilbyr kreftsyke alternativ behandling i hennes klinikk i Kristiansand og «garanterer» at de vil bli bedre.
FOTKLINIKK: Anna Dodorian tilbyr kreftsyke alternativ behandling i hennes klinikk i Kristiansand og «garanterer» at de vil bli bedre.

Anna tilbyr kreftsyke Thea å bli frisk: – Jeg kan garantere at hun blir bedre

Anna Dodorian i Kristiansand hevder hun kan helbrede Thea Steen (25) som har livmorhalskreft.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har gått vel sju uker siden Thea Steen fra Stavanger fikk vite at hun hadde livmorhalskreft.

Hun er inne i sin fjerde uke med cellegift- og stråling på Haukeland sykehus i Bergen. Hele tiden har hun delt sine tanker på sin blogg, på TV2.no, samt flere medieoppslag.

Men eksponeringen har sin pris. «Hei Thea. Jeg kan behandle deg. Anna».

– Det var en melding på Facebook der hun skriver rett ut, hei jeg kan behandle deg, og så vedlagt telefonnummer og navn. Veldig direkte, forteller Thea.

TV 2 har oppsøkt kvinnen bak tilbudet. Hun heter Anna Dodorian og driver Anna's fotklinikk i Kristiansand.

– Ja, jeg kan behandle henne. Det skjer på en naturlig måte, uten stråling eller kjemikalier. Jeg har behandlet en kreftsyk tidligere i Norge. Det var lymfekreft. Det gikk bra. Jeg garanterer at Thea vil bli bedre, forteller Anna til TV 2.

Garanterer du at hun vil bli frisk da?

– Ja! Etter fjerde behandling kan hun oppsøke sykehuset for å sjekke om kreftsvulstene er borte. Jeg trenger 12 behandlinger, to ganger i uka i seks uker, sier Dodorian.

Skjønner du at man reagerer på en sånn melding?

– Jeg er en slik person, jeg lurer ikke mennesker, sier hun.

Ringte Theas mor

Det var etter at Thea gikk ut offentlig, både i egen blogg og på TV2.no, at Anna tilbød Thea behandling.

– Jeg ringte hennes mor for å si at vi kunne hjelpe datteren hennes, men fikk ikke svar. Jeg behandler på naturlig måte uten stråling eller kjemikalier. Jeg jobber bare med hendene og kjenner alle kroppens organer fra topp til tå. Hvilke organer som samarbeider med hverandre. Lymfesystemene opprettholder væskebalansen i kroppen og jeg jobber for å åpne tette lymfeknuter. Slik behandler jeg, forteller hun.

Anna sier at hun ble klar over Thea første gang via TV 2.

– Jeg så der at hun hadde problemer. Hun er en ung dame jeg vil helbrede. Det er ikke snakk om penger. Jeg vil ikke ha millioner, jeg vil ha autoritet. Jeg er opptatt av å behandle mennesker. Jeg vil ikke at noen mennesker skal bli drept av elektrisk stråling eller kjemoterapi eller andre medikamenter. Jeg er i mot kjemikalier, der du tar kjemikalier inn i kroppen og blir til tungmetaller, sier hun.

Helbredet kreftsyk dame

Anna har behandlet kreftsyke i Norge før, og hevder det endte godt.

– I fjor behandlet jeg en 90 år gammel dame som hadde kreft i lymfesystemet. Hun hadde masse skader med svulster inne i kroppen.

Og det gikk bra?

– Helt bra. Jeg har bevis fra personer som har fotografert henne. Jeg har også helbredet diabetes 2. Hvis jeg kan helbrede lymfesystemkreft kan jeg helbrede andre ting også. Jeg vil ikke si mer, det er min hemmelighet.

Hva koster behandlingen din?

– Jeg tar ikke millioner for å behandle noen. Det er vanlig pris som når en går til fotterapi eller kroppssoneterapi. Jeg er ikke opptatt av penger. Jeg er opptatt av å hjelpe mennesker, sier Anna.

Men bør hun slutte med medisiner før hun behandles av deg?

– Ja, medisiner er ikke helse, men ødeleggelse. Det er naturterapi som jeg jobber med i kroppen, sier hun.

– Nordmenn er skeptiske

Anna presenterer seg som utdannet helsepersonell og autorisert fotterapeut på hennes Facebook-side.

– Nordmenn er veldig skeptiske, de tenker at det bare er strålebehandling eller de sterke medikamentene som kommer fra utlandet, Amerika, som kan hjelpe dem. Men det er ikke sant. Jeg har sett kroppens helbredende apparat og med det kan man bli kvitt kreft. Det er min hemmelighet, forteller hun.

– Skamløst og ulovlig

Både Thea Steen og ikke minst Kreftforeningen reagerer på tilbudene om alternativ behandling som strømmer inn til 25-åringen.

– Jeg er fullstendig opprørt og jeg er veldig sint, fordi jeg synes det er fullstendig skamløst. Det man gjør er å ta kontakt med personer som er i en veldig sårbar fase. Det er så skamløst. Det går ikke an, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

Er dette lovlig?

– Nei, det er ikke lovlig. Noe alternativ behandling er lovlig, men dette går helt inn i kvakksalveri og det er ikke lov. Og derfor bør det stoppes på en eller annen måte. I hvert fall må folk være klar over at det finnes utrolig mye humbug der ute, sier hun.