Hilde vraket fra landslaget

Tom Hilde var ikke blant de fem hopperne landslagstrener Alexander Stöckl tok ut i kommende sesongs landslagstropp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble klart under et pressetreff onsdag.

Anders Fannemel, Rune Velta, Johann Forfang, Phillip Sjøen og Kenneth Gangnes utgjør sesongens landslag.

– Jeg håper vi klarer å bygge et lag som er litt annerledes. Vi har tatt med noen unge utøvere som er med på landslaget for første gang. De er uten mye erfaring fra landslagsnivå, sier landslagssjef Alexander Stöckl til TV 2 Sporten.

Anders Bardal og Anders Jacobsen la opp etter årets sesong.

– Vi har mistet to utøvere som har hatt veldig mye erfaring i Bardal og Jacobsen. Nå blir det en spennende prosess å bygge et nytt lag, sier Stöckl, og slår fast:

– Nå må andre ta ansvar, og det er både en fordel og en ulempe. Forrige sesong tok Bardal ansvar og leverte uansett. Han er borte. Nå må andre vise seg frem og stå øverst, sier landslagssjefen.

– Hvilke forventninger har du til de unge nye på landslaget?

– Jeg forventer at de er villige og åpne for å lære nye ting. De må komme inn med 100 prosent fokus og tenke utvikling, svarer han.

At Tom Hilde ikke fikk ny tillit på landslaget var ingen overraskelse. Hopperen har tidligere blitt vraket til både Sotsji-OL, hoppuka og Falun-VM.

– Motivasjonen øker faktisk. Jeg kan ikke gjøre annet enn å bevise at de tar feil. Nå kommer det i alle fall ikke til å stå på motivasjonen, sier Hilde til NRK.

 

(©NTB/TV 2 Sporten)