NØKKELMANN: Manchester United kan bli tvunget til å kjøpe Radamel Falcao dersom de ønsker å beholde David de Gea. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS
NØKKELMANN: Manchester United kan bli tvunget til å kjøpe Radamel Falcao dersom de ønsker å beholde David de Gea. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS

Fotballryktene:
– Falcao er nøkkelen til de Geas klubbvalg

Og Chelsea vil bruke over en milliard på fire spillere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jo nærmere 1. juli man kommer, jo større blir spekulasjonene rundt spilleroverganger.

Før i tiden kunne man kjøpe og selge når man ville. Men etter at overgangsvinduene ble innført, så har det utviklet seg til rene kjøpefester om sommeren og i januar.

Og ingenting tyder på at kjøpefesten blir mindre i sommer.

For alle klubber med respekt for seg selv og sine supportere, henter inn minst en forsterkning for å vise at de mener alvor i den kommende sesongen.

Hvem hadde trodd at Radamel Falcao skulle bli nøkkelen til om David de Gea blir i Manchester United eller ikke? Ifølge Manchester Evening News kan nemlig et kjøp av den målsky spissen være tungen som vipper vektskålen i Uniteds retning når det gjelder de Gea. For de to spillerne har begge portugiseren Jorge Mendes som sin agent. Og Mendes er veldig oppsatt på at Falcao skal få spille Champions League neste sesong. Så hvis klubben bruker 500 millioner kroner på å hente colombianeren permanent, så kan Mendes være villig til å overtale de Gea til å signere en ny kontrakt med dem. Da er det kanskje ikke så rart at Manchester United er begynt å sjekke opp mulighetene for å hente Hugo Lloris fra Tottenham?

For med Lloris i buret i stedet for de Gea, så slipper man å bruke penger på Falcao. Det frigjør midler til å hente en spiss som faktisk scorer mål. Og som til og med er ung og har utviklingspotensial. For Tutto Mercato skriver at Manchester United er i ferd med å stjele Aleksandar Mitrovic foran nesen på Newcastle. The Magpies skal være enig med Anderlecht om en overgangssum på i overkant av 170 millioner kroner for serberen, men er ikke enig med spilleren selv. Og potensielt Champions League-fotball frister nok mer enn det som kan bli spill i Championship.

Det har nok vært en del misunnelse i den røde delen av Manchester etter at naborival har nytt godt av å ha Yaya Toure på laget de siste årene. Derfor er det ikke overraskende at de røde djevlene er på banen nå som «den nye Yaya Toure» er lansert. For ifølge det ghanesiske nettstedet Allsports, har Manchester United hatt speidere for å se på 20 år gamle Bernard Mensah. Midtbanespilleren spiller for tiden for portugisiske Vitoria Guimaraes.

En spiller som har vært nevnt veldig ofte i forbindelse med Manchester United er Memphis Depay. Men annen hver dag er det Liverpool som er favoritt til å sikre seg PSV Eindhoven-angriperen, og i dag er det Liverpool-dagen. The Sun skriver at vil sikre seg 21-åringen for 250 millioner kroner. Men ettersom det er nettopp den avisen som melder det, så blir det nok avvist som spekulasjoner.

Jeremy Menez har lenge vært ønsket av Liverpool. Men de har sett franskmannen velge Roma, Paris Saint-Germain og AC Milan foran dem tidligere. Denne sesongen har kantspilleren vært i strålende form, og har scoret 16 mål for Rossoneri. Og da blir ikke interessen for Menez mindre. Daily Star hevder at Brendan Rodgers vil gjøre et nytt forsøk på å lokke 27-åringen til Anfield.

Liverpool har også kastet seg inn i kampen om Yohan Cabaye etter at det kom frem at franskmannen kunne være på vei tilbake til Premier League. Tirsdag ble midtbanespilleren koblet til Arsenal, men nå melder TalkSPORT at også Liverpool vil være med på en budrunde dersom Paris Saint-Germain vil selge.

Arsenal på sin side har andre spillere i sikte i Frankrike. Ligue 1-eksperten Matt Spiro skriver på Twitter at The Gunners ønsker å hente Lyons stjerneskudd Nabil Fekir og Monaco-stopperen Aymen Abdennour til sommeren.

Tidligere Arsenal-spiss Charlie Nicholas har gjort sin vurdering av Gunners-stallen for Sky Sports, og mener at Arsene Wenger burde ta en kikk på Villarreal-spissen Luciano Vietto. Han mener argentineren vil være en perfekt kar for Arsenal. Så spørs det om Wenger er enig.

Arsenal er blitt koblet til den portugisiske jordfreseren William Carvalho tidligere, og nå skriver O JOGO at det er forhandlinger på gang mellom The Gunners og Sporting Lisboa. Og på bordet ligger det en byttehandel hvor Joel Campbell går til Sporting som en del av overgangen.

Når Hugo Lloris ryktes til Manchester United, så er det kanskje ikke så rart at det dukker opp spekulasjoner om keepere som er på vei til Tottenham. Og etter suksessen med Lloris, så er det kanskje naturlig at det er en fransk ballstopper som står først i køen. For TalkSPORT skriver at Marseilles Steve Mandanda kan bli Lloris' erstatter på White Hart Lane.

Tottenham har meldt seg på i kampen om Micah Richards, melder Daily Mirror. Den anvendelige forsvarsspillerens kontrakt med Manchester City går ut til sommeren, og kan gå vederlagsfritt til den klubben han ønsker. Så spørs det om Arsenal-supporteren kan tenke seg å spille for Spurs.

En som er ferdig på White Hart Lane er Aaron Lennon. Men Spurs lever fortsatt på kantspillerens gamle prestasjoner. For nå krever de over 100 millioner kroner for 28-åringen. Noe som blir altfor mye for Everton, skriver The Guardian. Dermed spøker det for at overgangen blir gjort permanent.

Chelsea har ingen planer om å gi fra seg Premier League-tronen neste sesong. Til tross for suksess denne sesongen, så skal det gjøres utskiftninger i troppen. Petr CechFilipe Luis og Oscar kan se ut til å være på vei bort, mens det skal brukes over en milliard på å forsterke laget. Getafe-keeperen Vicente Guaita skal erstatte Cech. Mens den franske trioen Antoine GriezmannRaphael Varane og Alexandre Lacazette er de spillerne Jose Mourinho aller helst vil ha, skriver Daily MirrorGareth Bale og Pedro er andre navn på ønskelisten.

Bare MK Dons har scoret flere mål enn Bournemouth i det engelske ligasystemet denne sesongen. Likevel ønsker The Cherries å forsterke angrepet før debutsesongen i Premier League. The Telegraph kan fortelle at klubben allerede har lagt inn et bud på nærmere 60 millioner kroner for Sporting Bragas portugisiske landslagsspiss Eder.

17 år gamle Luka Jovic er en liten perle på Football Manager. Spissen utvikler seg alltid til å bli en spiss i verdensklasse, og Røde Stjerne Beograd er aldri vanskelig å forhandle med. Men i neste utgave kan han bli vanskeligere å få tak i. For ifølge O JOGO ønsker nå Benfica å hente stortalentet. Med kontrakt med den portugisiske storklubben, så må en nok grave dypt i lommene for å lokke til seg Jovic.