VANT: Larviks Karoline Dyhre Breivang og Nøra Mørk i håndballkampen mellom Larvik og Vipers i Arena Larvik tirsdag. Larvik vant 31-18. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
VANT: Larviks Karoline Dyhre Breivang og Nøra Mørk i håndballkampen mellom Larvik og Vipers i Arena Larvik tirsdag. Larvik vant 31-18. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Larvik fikk hevn mot Vipers

Larvik er klar for finalen i sluttspillet etter en imponerende seier mot Vipers.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Larvik - Kristiansand Vipers 31-18

Tirsdag var det klart for returoppgjøret mellom Larvik og Kristiansand Vipers i semifinalen i årets sluttspill.

Larvik tapte overraskende den første kampen 25-31 søndag. Ikke siden tapet mot Tertnes i sluttspillet i fjor har Larvik-jentene gått tapende av banen. Over ett år uten tap.

Utgangspunktet for Vipers før tirsdagens kamp var klart. Sørlendingene måtte ikke tape med mer enn seks mål for å ta seg videre til sluttspillfinalen.

Hjemme i egen hall slo vertene grusomt tilbake. Anført av en god Nora Mørk slo Larvik tilbake og vant 31-18. Dermed er de klare for sinn ellevte sluttspillfinale på rad.

Vipers viste seg litt frem i innledningen av kampen, men etter syv minutters spill tok Larvik full kontroll over kampen anført av en god Nora Mørk som scoret syv mål.

Midtveis stod det 10-6, men i det siste kvarteret raknet det fullstendig for Vipers. Til pause stod det hele 21-7 til vertene. 11-1 det siste kvarteret til Larvik det siste kvarteret av omgangen. Mørk scoret flest med sine seks fulltreffere. Kampen var i realiteten over.

I 2. omgang scoret Larvik tre på rappen, før gjestene satte fire scoringer uten at det skapte noe spenning. Vipers klarte ikke å utnytte at Larvik ikke scoret under på ti minutter. 

– Den lille spenningen som var er over. Dette har utviklet seg til et pliktløp for Larvik, kommenterte Bent Svele under kampen.

Selv om Larvik skrudde ned tempoet etter hvilen stod det til slutt 31-18 på resultattavlen.