Jo Nesbø satte hele Praha på hodet med vanvittig bok-kø 

To timer før signeringen skulle starte, sto hele 2500 mennesker i kø!

Det var ville tilstander da Jo Nesbø var på promoteringstur i Praha mandag. Da han skulle signere bøkene «Politi» og «Blod på snø», knuste han nemlig alle rekorder.  

– Vi fikk helt sjokk da vi kom gående og oppdaget at køen startet i et annet nabolag enn det signeringen skulle være i. Det er den lengste køen jeg har sett. Køen var så lang at vi ikke visste hvordan vi skulle få tid til alle, sier Jo Nesbø til TV 2. 

Kom seg igjennom alle

Selv om det var et par tusen oppmøtte, ønsket ikke Nesbø å la noen dra hjem uten signatur. Han signerte derfor bok til hver eneste en.

– Vi ble nødt til å begrense det til én signatur per person, og det ble ikke tid til å ta bilder og skrive hilsener. Men jeg kom meg igjennom rubbel og bit, forteller forfatteren.

Det betyr at Nesbø må ha signert rundt 15 signaturer i minuttet på de i overkant tre timene han var der.

Pådratt seg mulig senebetennelse

– Du pådro deg ikke senebetennelse i signeringshånda på denne måten?

– Jo! Jeg kjenner en murring i armen. Jeg måtte ta noen pauser innimellom og riste løs, og da ble det selfie-orgie med fansen, sier Nesbø.

Forfatteren svarer TV 2 på telefon fra bilen på vei mot sin neste boksignering, som finner sted i Slovakia.

Fornøyd fan fikk møte Nesbø

Det er Nesbøs tjekkiske fan Nicolas De Matchuk som har filmet den rekordstore køen som du kan se øverst i artikkelen. Han forteller at køen bare fortsatte og fortsatte i det han antar var en kilometer.

Selv dukket han opp to timer før boksigneringen for å sikre seg en signatur – da var køen allerede lang.

– Det var fantastisk å få møte Nesbø. Jeg er lei meg for at jeg ikke fikk ta et bilde med han, men det var veldig stort likevel, sier han til TV 2.

Nesbøs promoteringstur i Øst-Europa går videre til Slovakia og Ungarn. Så gjenstår det å se om noen av de neste byene kan slå fansen i Praha.