TRIST: Michael Laudrup synes det er trist for hele familien at sønnen Andreas må legge opp i en alder av 24 år. Foto: Jonathan Brady/PA Wire.
TRIST: Michael Laudrup synes det er trist for hele familien at sønnen Andreas må legge opp i en alder av 24 år. Foto: Jonathan Brady/PA Wire.

Michael Laudrup: – Trist for hele familien

Sønnen til Danmarks fotballegende Michael Laudrup må legge opp på grunn sykdom.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble et tidlig farvel til fotballkarrieren for Andreas Laudrup.

Sønnen til Danmarks beste spiller gjennom tidene, Michael Laudrup, må legge opp med umiddelbar virkning på grunn av sykdom i en alder av 24 år.

– Jeg synes selvfølgelig det er trist at jeg ikke kan spille fotball mer. Jeg er sur og sint, og synes det hele er noe dritt. Men det gjør det ikke bedre å sitte og surmule. Derfor må jeg å se positivt på det, sa det tidligere stortalentet i en pressemelding.

– Trist for hele familien
Michael Laudrup mener sønnen, som slet med reaktiv gikt, tok den riktige avgjørelsen.

– Det er trist med Andreas, og vi er alle sammen lei oss på hans vegne. Men når bevegelsen i beina står på spill, så hadde han egentlig ikke noe valg. Vi synes at Andreas har taklet sykdommen flott. Han har hele tiden trodd på at han skulle komme tilbake igjen. Og han kom tilbake for korte perioder, men fikk hele tiden tilbakefall, skriver Michael Laudrup i en epost til danske Ekstra Bladet.

Andreas Laudrup spilte for Lyngby Boldklub, FC Nordsjælland, Saint-Étienne (lån) og AGF på seniornivå i løpet av sin karriere. Han rakk å spille 13 kamper for AGF etter å ha skrevet under for klubben i fjor sommer.

27 ungdomslandskamper for Danmark
24-åringen startet karrieren i Real Madrids ungdomsavdeling og fikk med seg totalt 27 ungdomslandskamper for Danmark – 14 av dem for U21-landslaget. Laudrup junior har varslet at han nå setter seg på skolebenken for å studere økonomi fremover.

Pappa Michael Laudrup spilte blant annet for Lazio, Juventus, Ajax, Barcelona og Real Madrid og fikk med seg 104 landskamper for Danmark.

Etter fotballkarrieren har 50-åringen blant annet vært trener i Spartak Moskva, Getafe, Mallorca og Swansea City.