Maiken (21) vant Robinson:
Dette skal hun bruke pengene til

Maiken Sæther Olsen (21) fra Harstad beviste for alle at hun var den verdige vinneren av Robinsonekspedisjonen 2015. Etter seieren ble hun feiret med strandfest.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det lå litt i kortene at harstadværingen Maiken Sæther Olsen (21) ville få et kort opphold i Robinson-ekspedisjonen etter at hun nesten ble stemt hjem allerede i det første øyrådet.

Verdig finalist

Men Maiken beviste gjennom fem lange uker på den isolerte øya på Filippinene at hun absolutt fortjente en plass i finalen sammen med Julian og Rolf.

Vant 300 tusen

I det siste øyrådet var de utstemte deltakerne som skulle bestemme hvem de mente hadde fortjent seieren og de fleste stemmene gikk til Maiken, som dermed også kunne innkassere 300 tusen kroner i premie.

Uvirkelig opplevelse

For Maiken virket opplevelsen av å sitte igjen alene som vinner helt uvirkelig og det tok en stund før hun faktisk skjønte at nå var det over.

SELFIE: Her er selfien som Maiken tok sammen med familie og venner søndag kveld. FOTO: Privat
SELFIE: Her er selfien som Maiken tok sammen med familie og venner søndag kveld. FOTO: Privat

– Det var tusen tanker som for gjennom hodet mitt. Jeg var vannvittig stolt, og det er helt vannvittig følelse når du har vært på øya i så mange dager og er den siste som står igjen – det kan ikke beskrives, forteller Maiken til TV 2.

Feiret med venner og familie

Søndag kveld feiret Maiken den store finalen sammen med gode venner og familie. Det ble også tid til en selfie. 

Ekstremt dedikert

Programleder Christer Falck mener Maiken var en verdig vinner.

– Som medmenneske og som spiller, så gjorde hun alt riktig. Hun er rett og slett en veldig fin jente som har lett for å få seg venner og er ekstremt dedikert i det hun driver med. Det var veldig morsomt å følge henne for hun kom litt dårlig ut og var litt klønete i begynnelsen, forteller Falck.

Klønet det nesten til

Programlederen sikter til at Maiken nesten ble stemt hjem i første øyråd etter at hun klønet det litt til i den aller første konkurransen. Men Maiken kom sterkt tilbake.

– Det er alltid deilig å vise hva man er god for og at førsteinntrykket kanskje ikke alltid er riktig, så det var deilig å vise hvem jeg er og hva jeg er god for, forteller Maiken til TV 2.

Spanderer på lillebroren

Førstepremien var en sjekk på tre hundre tusen kroner.

– Hva skal du bruke pengene til?

– Jeg har ikke fått pengene ennå, men jeg tror ikke jeg kommer til å bruke noe av de. Jeg kommer til å betale ned litt lån og så har jeg lyst til å ta med lillebroren min med på en fin ferie, avslutter årets vinner av Robinson-ekspedisjonen med et stort smil.