SVENSK SKUESPILLER: Lena Endre spiller moren til drepte Karine i Frikjent. Foto: TV 2.
SVENSK SKUESPILLER: Lena Endre spiller moren til drepte Karine i Frikjent. Foto: TV 2.

TV 2-suksessen trakk 800.000 seere i snitt 

Nå jobbes det med å få til en ny sesong av Frikjent.

802.000 har i snitt sett dramaserien Frikjent på TV 2. Dette er totaltallene for både linjær-TV og TV 2 Sumo.

– At over 800.000 i snitt har fulgt denne serien er den beste gaven vi kunne få. Og når vi i tillegg nå ser at over en million svensker følger serien på SVT i Sverige, går det nesten rundt for en dramasjef, sier TV 2s dramasjef Christopher Haug i en pressemelding.

Suksess fra dag én

Serien handler om businessmannen Aksel Borgen som etter 20 år reiser tilbake til bygda han ble jaget vekk fra. Han ble dømt og senere frikjent for drapet på sin egen kjæreste – men selv om han hadde alibi, er han alltid dømt i hjembygda.

Allerede fra første episode benket seerne seg foran skjermen for å få med seg den dramatiske serien inspirert av Birgitte Tengs-saken.

Med 660.000 seere under første episode hadde TV 2 en andel på 46,6 prosent av seerne da den mye omtalte serien gikk i gang.

Spente seere venter på sesong 2

TV 2 har satt seg som mål å bli best på moderne drama. Nå vurderer man sesong to av Frikjent.

– Med Frikjent så har vi tatt noen syvmilsteg. I disse dager jobber vi med en eventuelt sesong to. Verken TV 2 eller Miso Film ønsker å trykke på den grønne knappen før vi er helt sikre på at en ny sesong blir enda bedre enn sesong 1. Foreløpig ser det lyst ut og en avgjørelse blir tatt i løpet av juni, avslører dramasjef Christopher Haug.

Du har kanskje bitt deg merke i kjenningsmelodien til serien, men ikke fått nok. Det er den norske gruppa Highasakite som står bak låta, og nå kan du snart få høre hele sangen.

På gruppas Facebookside skriver de at låta ved navn «Keep That Letter Safe» slippes den 1. juni, og at de er veldig stolte over den.