Trafikkleder Finn-Erik Stensrød  har stor tro på nyskapningen som nå er på plass i tjenestebilen. (Foto: Geir A. Carlsson, Fredriksstad Blad/Amedia)
Trafikkleder Finn-Erik Stensrød  har stor tro på nyskapningen som nå er på plass i tjenestebilen. (Foto: Geir A. Carlsson, Fredriksstad Blad/Amedia)

Slik skal de avsløre parkeringssynderne 

Sjekk utstyret han har på biltaket! 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På sikt vil én kontrollør gjøre det samme arbeidet som to gjør i dag. I første rekke er det snakk om å skanne bilskilter for å se om bileierne har gyldig boligsonekort eller ikke.

– Noe av hensikten med løsningen er å få mer effekt ut av kontrollen av boligsonene og sjekke hvem som har kjøpt kort eller ikke, opplyser trafikkleder Finn-Erik Stensrød til f-b.no.

Slipper is og snø

Fredrikstad kommune blir den første i landet som skal skanne bilskilter i boligsoneområder. Det skal gjøres gjennom et effektivt kamerautstyr i tjenestebilene. Samtidig vil det føre til at jobben blir enklere for kontrollørene enn hva tilfellet er nå.

Tidligere måtte kontrollørene blant annet skrape is og snø fra bilrutene for å se etter klistremerkene.

– Dette slipper vi nå. Kameraene fanger opp alle registreringsnumre på en skjerm. Her kan vi raskt konstatere om bilene har gyldig kort eller ikke, sier Stensrød videre.

Les også: Slik kjører du billigere

200.000 kroner

I forrige uke ble kamerautstyret montert i én av kommunens tjenestebiler. Kostnadsrammen for utstyret ligger i underkant av rundt 200.000 kroner. Fredrikstad kommune vil for øvrig bli en pionér på dette området.

Foreløpig er det snakk om kamerautstyr i kun én tjenestebil.

– Behovet er i øyeblikket ikke større enn at vi greier oss med én bil, sier Finn-Erik Stensrød.

Rundt 1.100 privatpersoner har boligsonekort i distriktet. I tillegg har firmaer lignende kort.

Les også: Her stjeler robotene en parkert bil

Bestilling på nett

Fra 1. januar ble det slutt på klistremerkene i bilrutene for dem som har boligsonekort. Dermed slipper bileierne også å opplyse hvilken sone de bor i når de parkerer andre steder.

– Enkelte vil ha det anonymisert, sier virksomhetsleder Frode Samuelsen i kommunen.

Tidligere måtte man til Servicetorget for å kjøpe boligsonekort. Dette gjøres nå på nett.

Flere bil og motorsaker fra fb.no finner du her: