MISTENKTER KAMPFIKSING: Klubbledelsen til Banik Most mistenker kampfiksing og tvinger spillerne til å gjennomføre en løgndetektortest. Foto: http://www.fkbm1909.cz
MISTENKTER KAMPFIKSING: Klubbledelsen til Banik Most mistenker kampfiksing og tvinger spillerne til å gjennomføre en løgndetektortest. Foto: http://www.fkbm1909.cz

Tvinger spillerne til å gjennomføre løgndetektortest

Tsjekkisk fotballklubb får passet påskrevet av spillerorganisasjonen Fifpro.

FC Banik Most sliter tungt i den den tsjekkiske ligaen.

Andredivisjonsklubben har ikke vunnet siden 7. januar, og tapte i helgen sin niende kamp på rad.

Det har fått klubbledelsen til å mistenke kampfiksing. Derfor tvinger nå klubbledelsen samtlige spillere i troppen til å gjennomføre en løgndetektortest, skriver The Guardian.

Spillerorganisasjonen Fifpro reagerer kraftig på at Banik Most må gjennomføre en løgndetektortest og raser mot klubbledelsens krav.

– Behandler spillerne som mistenkte
– Fifpro er helt imot å ta i bruk en en løgndetektortest og anbefaler derfor alle spillerne til å ikke gjennomføre testen. Banik Mosts klubbledelse behandler sine spillere som potensielle mistenkte – selv om det ikke finnes noen tydelige bevis, sier Wil van Megen, som er juridisk rådgiver i Fifpro.

Banik Most, som spilte i Tsjekkias øverste divisjon sist fra 2005 til 2008, ligger nest sist på tabellen og står i fare for å rykke ned til tredjedivisjon.

På grunn av klubbens økonomiske situasjon har spillerne den siste tiden ikke mottatt lønn siden mars.

Spillerne mottar ikke lønn
Fifpro mener kravet om en løgndetektortest derfor faller på sin egen urimelighet.

– Spillerne blir mer sårbare for blant annet kampfiksing når lønningene ikke utbetales og de av den grunn havner i økonomiske problemer. Derfor anbefaler vi at Banik Most løser det problemet først, før klubbledelsen begynner å behandle sine spillere som kriminelle, fastslår Wil van Megen.