YDMYK: Jose Mourinho mener det er umulig å kopiere Sir Alex Fergusons prestasjoner som manager i Premier League. AFP PHOTO/CARL DE SOUZA
YDMYK: Jose Mourinho mener det er umulig å kopiere Sir Alex Fergusons prestasjoner som manager i Premier League. AFP PHOTO/CARL DE SOUZA
Premier League

Mourinho: – Umulig for meg  å kopiere Ferguson

José Mourinho mener det er ikke er mulig å kopiere Sir Alex Fergusons tittelfangst i Premier League.

Sir Alex Ferguson var 51 år gammel da han tok sitt første seriegull som manager for Manchester United i sesongen 1992/1993.

Skotten ledet til slutt Old Trafford-klubben til 13 serietitler før han ga seg i 2013.

Chelseas manager José Mourinho rundet 52 år i januar og har allerede ledet Chelsea til tre ligatitler.

– Ferguson har gjort det umulig for oss alle
Men portugiseren, som kan vise til en høyere seiersprosent enn Manchester Uniteds managerlegende i Premier League, mener det er umulig å kopiere Ferguson prestasjoner.

– Jeg har en lang vei å gå, men Sir Alex Ferguson har gjort det umulig for alle å kopiere det han har gjort, innrømmer en sjelden ydmyk Mourinho til BT Sports.

Før han fortsetter:

– Det er helt umulig. Jeg kan ikke vinne 13 Premier League-titler, sier Chelsea-manageren.

Mourinho tror imidlertid at han kan vinne 13 seriegull totalt – om han tar med andre ligaer han har vært manager i.

– Jeg kan vinne 13 seriegull. Totalt har jeg åtte, og jeg tror jeg kan ta 13. Men 13 i bare Premier League? Det er umulig, fastslår Mourinho.

– Urettferdig å sammenligne de to
Premier League-ekspert Petter Myhre sa TV 2 Sporten mandag at det blir urettferdig å sammenligne Mourinhos prestasjoner med det Ferguson utrettet på Old Trafford.

– Med så stor forskjell i kamper så blir det en skjevhet i bildet. Jo flere kamper du har ledet en klubb, desto vanskeligere blir det å opprettholde seiersprosenten, sier Myhre, og fortsetter:

– Det er jo nesten 600 kamper som skiller Ferguson og Mourinho. Derfor mener jeg den sammenligningen blir feil, mener Premier League-eksperten.