Premier League

Sánchez-show da Arsenal fant Hull i forsvaret

Kun teori kan hindre Arsenal Mesterliga-spill neste sesong.

Hull - Arsenal 1-3

Kun teori kan hindre Arsenal Mesterliga-spill neste sesong etter 3-1 seieren mot Hull. Med ni poeng ned til Liverpool på femteplass og kun tre kamper igjen for Merseyside-klubben skal det godt gjøres for at London-klubben blir tatt igjen.

Spesielt når Arsene Wenger og co har 24 plussmål å gå på til Liverpool. Dermed er det kun syltynn teori som kan hindre Mesterliga-spill.

Se sammendraget øverst i saken!

– Ønsker å vinne tittelen neste år

Med Mesterliga-spill sikret ser Santi Cazorla frem til neste sesong. Da håper han at Arsenal kan kjempe om tittelen.

– Vi ønsker å vinne tittelen neste år. Nå skal vi konsentrere oss om å ta 2. plassen og vinne FA-cupen denne sesongen, sa Arsenals midtbanespiller etter kampen.

Også Arsene Wenger kostet på seg et smil etter seieren mot Hull.

– Jeg er veldig fornøyd med prestasjonene. Vi skapte mange sjanser og spilte en god kamp. Det utrolige er at to av scoringene går via Hull-spillerne og at vi ikke scorer på de andre sjansene vi skaper. Det var god dynamikk i laget, sa Arsenals manager etter kampslutt.

Med sine to scoringer mandag kveld er Sánchez oppe på 24 scoringer denne sesongen. Han er den første Arsenal-spilleren som har rundet 20 scoringer i sin debut-sesong siden Thierry Henry. Det overrasker Wenger litt.

– Jeg forventet at han ville bidra mer som tilrettelegger enn som målscorer. Spesielt siden jeg bruker ham på kanten. Der har han mindre sjanser, men han har timing og kvalitet i løpene sine og da kommer han i gode scoringsposisjoner, fortsatte Wenger.

Frispark-scoring

Gjestene fra London tok grep mot Hull fra første sekund og serverte et nydelig angrepsspill anført av Alexis Sánchez. Etter noen sjanser i innledningen av kampen skulle det endelig bli scoring for chileneren etter 28. minutters spill.

Arsenal fikk frispark på 20 meters hold. Sánchez prøvde skuddfoten, og da ballen gikk via hodet til Michael Dawson i Hull-muren var det lite keeper kunne gjøre. 1-0 til gjestene.

Fem minutter senere økte gjestene ledelsen. Santi Cazorla slo en lang ball i retning Aaron Ramsey. Midtvanespilleren vendte vekk Brady og satte ballen i mål via foten til Hull-spilleren. Plutselig hadde Hull sluppet inn to mål på fem minutter.

Mer skulle det bli før vertene kunne gå til pause. Først slo Cazorla Sánchez gjennom rett før pause. Lobben var imidlertid ikke god nok til å overliste Steve Harper i Hull-målet.

Minuttet senere ble samme mann slått nok en gang alene gjennom. Denne gangen valgte chileneren å runde Harper istedenfor. På åpent mål feilet ikke Sánchez og satte ballen i det tomme målet.

Hull reduserte

Arsenal tok det litt mer rolig i innledningen på 2. omgang og Hull kom mer med i kampen. 13 minutter ut i kampen kom reduseringen. Ahmed Elmohamady slo et bra innlegg bak forsvaret til Arsenal. Der lurte Stephen Quinn som stanget ballen i mål.

Reduseringen ga hjemmelaget håp. To minutter senere kom Hull rundt på høyrekanten. Innlegget fant Paul McShane som headet like over. En gigantsjanse til hjemmelaget og Steve Bruce rev seg selv i håret på sidelinjen.

Scoringen og sjansen vekket Arsenal og gjestene kom mer med i kampen. Helt på tampen fikk Sánchez og Wilshere hver sin mulighet i en gigantisk dobbeltsjanse, men ingen av de to Arsenal-spillerne maktet å få ballen i mål.