I denne Mercedes 450-en skal kreftsyke Benn Sund Mikalsen besøke folk som har hatt en innvirkning på livet hans. Foto: Alf Helge Jensen/privat
I denne Mercedes 450-en skal kreftsyke Benn Sund Mikalsen besøke folk som har hatt en innvirkning på livet hans. Foto: Alf Helge Jensen/privat

Benn har uhelbredelig kreft – men en ting må han gjøre før han dør

- Til sommeren blir det langtur med Mercedesen!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I desember 2012 ble Benn Sund Mikalsens liv totalt forandret.

Rundt en måned tidligere datt han på isen og knakk to ribbein. Han hadde umiddelbart mistanke om at ribbeina knakk litt for lett, og legen tok derfor noen ekstra blodprøver.

De viste at han kunne ha kreft, og Mikalsen ble sendt til utredning på UNN.

- Legen på UNN fortalte meg at jeg hadde kreft i prostata med spredning til store deler av skjelettet. Han ga meg to måneder til å leve. Det var en helt grusom beskjed å få. Jeg ble livredd.Det skriver avisa Nordlys

Store smerter

Men månedene gikk, og Mikalsen døde ikke. To år senere, går Mikalsen på mye medisiner og har store smerter, men han lever. Han har nå fått en ny lege som har fortalt ham at han ikke vet hvor mye han har igjen å leve. Derfor har Mikalsen bestemt seg for å gjennomføre en gammel drøm. Han vil besøke de som har gjort inntrykk på ham gjennom et langt liv.

Mikalsen har mange bekjente over hele landet etter en aktiv karriere i nordnorsk politikk. Han har blant annet sittet 12 år på fylkestinget i Nordland.

Se mer: Kubanske leger skal gi kreftsyke Benn skorpiongift

I veteranbil

Turen startet i Finnmark, og han skal innom både Tromsø, Harstad, Lofoten, Ålesund og Sørlandet.

- Jeg har i lang tid drømt om å gjennomføre denne turen, og i høst bestemte jeg meg for at nå var tiden inne. Jeg ønsket imidlertid å vente til sommeren, slik at føre blir bedre, for bilen kjører ikke så bra på snø.

Turen skal nemlig gjennomføres i en veteranbil, en Mercedes 450.

- Det er et smykke av en veteranbil. Og jeg er sikker på at den vil holde hele veien. Den har bare kjørt 90.000 kilometer og er i meget god stand.

Om ham selv holder hele turen, er et annet spørsmål. I fjor ble Mikalsen sendt med ambulansefly til sykehus hele syv ganger.

- Jeg har vært litt bedre i det siste, og jeg satser på at det henger i hop.

For sikkerhets skyld har han tatt med seg en oppdatert medisinliste.

Kameratgjeng i 40 år

I alle byene han besøker venter det noen han kjenner.

- Jeg har bodd mye rundt om kring i landet og skal treffe både venner og slektninger. Jeg gikk på videregående skole på Sørlandet, og skal besøke gamle skolekamerater der.

Det er imidlertid noen han gleder seg ekstra mye til å se.

- Vi er ni gutter som har holdt sammen siden krigsskolen. Så den 19. til 21. juni skal vi møtes i Ålesund. De har vært min viktigste kameratgjeng gjennom 40 år, og i Ålesund får jeg treffe dem alle. Det skal bli godt.

Mikalsen lever nå to år på over. Han vet ikke hvor lenge han igjen, men nekter å gi opp livet.

- Legen som fortalte meg at jeg bare hadde to måneder igjen satt en skikkelig støkk i meg. Jeg ble jo selvsagt utrolig redd. Nå går jeg til en annen lege, og han sier at han ikke er en spåmann, og derfor ikke vil si noe om hvor lenge jeg har igjen. Nå tar jeg en dag av gangen.

Flere bil og motorsaker fra nordlys.no finner du her: 

Les også: Se hva Magnar reddet ut fra skogen!