TOBARNSFORELDRE: Hertuginne Kate og prins William har bestemt seg for navnet på jentungen. (FOTO: NTB scanpix)
TOBARNSFORELDRE: Hertuginne Kate og prins William har bestemt seg for navnet på jentungen. (FOTO: NTB scanpix)

Prinsessenavnet er klart – men dronningen får vite det først

Prinsen vil selv fortelle navnet til dronning Elizabeth før resten av verden får vite det. 

Prins William skal møte dronningen mandag for å fortelle hvilke navn det nyeste tilskuddet til den britiske kongefamilien får. Det opplyser kilder ved det britiske hoffet til avisa Daily Mail.

– Jeg synes det er flott at William i respekt for sin farmor ønsker at hun som monark ifølge gammel tradisjon skal vite navnet før alle andre. Dette er ikke lenger en plikt, men Williams og Kates eget ønske. Og sikkert noe Majesteten setter stor pris på, sier TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland til TV 2.

Hyller hertuginnen

Den lille jenta ble født lørdag formiddag, og bare timer senere viste to stolte foreldre frem den nyfødte til et samlet pressekorps. 

Hertuginne Kate ble hyllet i sosiale medier for sin slående skjønnhet så kort tid etter en fødsel. 

Spekulasjonene har gått høyt i Storbritannia om hvilke navn den lille jenta får. Alice, Charlotte og Victoria er blant favorittene. Mange tipper også at prins William vil kalle datteren opp etter sin mor, prinsesse Diana.

Mai-prinsesse

Elizabeth er også hypping nevnt, som en hyllest til oldemor, dronningen. Det eneste som er sikkert, er at den nyfødte får flere navn, slik den kongelige tradisjonen er.

– Etter at den lille prinsessen nå «lurte» oss alle – og ikke kom til verden før i mai, mener jeg det kunne være en god idé å kalle henne opp etter dronning Elizabeths farmor, dronning Mary – som i kongefamilien bare ble kalt «May» hele livet, skriver Kjell Arne Totland i Kongebloggen.

– På oppfordring fra britiske journalistvenner dristet jeg meg i helgen til å foreslå prinsesse May Diana Elizabeth Victoria av Cambridge, smiler han.

Besøker oldemor

Den lille prinsessen har siden hun ble født lørdag, vært hjemme med foreldrene og storebror George i Kensington Palace i London. Mandag er det imidlertid ventet at hertugfamilien reiser til Anmer Hall, residensen i Norfolk, ikke langt fra Sandringham House, der dronning Elizabeth oppholder seg for tiden. Da får også dronningen for første gang møte sitt femte og nyeste oldebarn. (©NTB/TV 2)