Verdens beste Pavlova

Wenche lagde pavlova i dag. Perfekt til vårens og sommerens selskaper. 

Dette trenger du:

Marengsbunn:

  • 8 eggehviter, romtempererte
  • 1/4 ts salt
  • 400 g sukker
  • 3 ss maisennamel
  • 1 ts hvitvinseddik, eller bringebæreddik
  • Evt. 1 ts vaniljeekstrakt

Slik gjør du:

PAVLOVA: Hvem er det som klarer å motstå denne festkaken? Foto: TV 2
PAVLOVA: Hvem er det som klarer å motstå denne festkaken? Foto: TV 2

Viktig at bakebollen er helt ren og fri for fett, gni den evt. med litt sitron.
Pisk eggehvitene stive, tilsett sukker litt etter litt.
Pisk kraftig i 15-20 min. til du får en tykk, stiv og blank marengs.
Bruk en slikkepott og vend forsiktig inn siktet maisenna, eddik og evt. vaniljeekstrakt.

Legg bakepapir på et stekebrett og tegn et rektangel på ca 32x34 cm (evt. en stor sirkel).
Fordel blandingen til en kakebunn som er ca 2,5 cm høy.
Bruk slikkepotten til å jevne kantene ved å dra slikkepotten nedenfra og opp.
Stekes i forvarmet stekeovn ved 180 grader.
Sett stekebrettet i den varme stekeovnen, senk temperaturen til 140 grader og stek kaken ca. 1 ½ time til bunnen er sprø på yttersiden, lys kremfarget og litt myk inni.
Skru av stekeovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til kaken er avkjølt, med stekeovnsdøren på gløtt.

Kakebunnen kan stekes flere dager i forveien. Oppbevar den i kald stekeovn, eller pakk den i et kjøkkenhåndkle og oppbevar tørt, IKKE kaldt.

Kaken pyntes rett før servering.
Fordel pisket krem smakt til med vaniljesukker og evt. litt vaniljekrem, og bre utover bunnen.
Fordel over tørre friske bær og evt. frukt i biter.