NBAS BESTE: Stephen Curry blir etter alt å dømme kåret til årets spiller i NBA. Foto: Cary Edmondson-USA TODAY Sports
NBAS BESTE: Stephen Curry blir etter alt å dømme kåret til årets spiller i NBA. Foto: Cary Edmondson-USA TODAY Sports

Curry kåret til årets spiller i NBA

Stephen Curry leder Golden State Warriors mot NBA-finale. Og nå blir han hedret som ligaens beste.

Diskusjonen rundt hvem som skal bli kåret til NBAs beste spiller har vært stor denne våren.

Mens det de siste årene stort sett har vært spørsmål om hvem av LeBron James og Kevin Durant som skulle få utmerkelsen, så har det vært mange kandidater som har meldt seg på denne sesongen.

Mange kandidater
Golden State Warriors Stephen Curry og James Harden fra Houston Rockets har vært de største favorittene, men også James, Russell Westbrook, Anthony Davis og Chris Paul har fått stemmer fra dem som kan NBA.

Durant vant kåringen forrige sesong, men har fått ødelagt denne av skader, og er derfor ingen kandidat.

En kilde røpet allerede søndag overfor ESPN at det blir Curry som stikker av med trofeet.

– Jeg vet selvsagt hvordan det ligger an, men jeg prøver å fokusere på spillet. Og får jeg en telefon i morgen, så blir jeg definitivt glad, og det er mange som kan bli stolt da. Men akkurat nå er jeg glad vi vant den første kampen. I morgen våkner jeg til en helt ny dag, så får vi se hva som skjer, sier han til tv-stasjonen.

Mandag kom bekreftelsen på at det blir Warriors-spilleren som stakk av med tittelen.

Warriors slo Grizzlies
For Curry var som vanlig den store spilleren da Warriors vant 101-86 over Memphis Grizzlies i den første kampen i sluttspillets andre runde.

Han hadde 22 poeng og sju målgivende pasninger da Warriors vant oppskriftsmessig hjemme i ORACLE Arena.

Anført av Curry var Warriors det beste laget i grunnspillet i NBA. De vant 67 av sine 82 kamper, og har hjemmebanefordel gjennom hele sluttspillet.

Curry hadde 23,8 poeng i snitt i grunnspillet, og var NBAs åttende beste poengplukker. Pointguarden krydret den statistikken med 7,7 assists per kamp – noe som gjorde ham til den sjette beste servitøren. Legger du til at han hadde fjerde flest ballsnapp, med to per kamp, så forteller det mye om hvor allsidig 27-åringen er.

I sluttspillet har han tatt enda mer skuddansvar, og står med 31,4 poeng i snitt etter fem kamper. Bare Anthony Davis har høyere snitt med 31,5 poeng i snitt på sine fire kamper.